J E N N I F E E R G E

Glutenfripajdeg med ägg

Glutenfri matlagning, Matpajer Permalink0
 
I fredags hade vi lite kylskåpsrensning här hemma..! En kassler behöves ätas upp, några grönsaker låg fint och ropade på att få användas, broccoli låg i frysen tillsammans med riven ost.. en burk med champinjoner och så lite hemmaodlad basilika på det.. och äggstanning! En perfekt paj. Och paj är ju perfekt för att ha just kylskåpsrensning eftersom du kan stoppa i lite vad som helst som du tror funkar ihop och så blir det oftast väldigt gott!! Det blev den här pajen i alla fall..
 
Och när vi gjorde denna paj provade vi även på en ny glutenfripajdeg... med ägg i sig! Annars gör vi alltid med kesella eller olja.. kesellan är fortfarande min favorit men det är alltid roligt att prova på något nytt. Receptet kommer från "Glutenfria kokboken"
 
Till en paj
100 g smör
3 dl glutenfri mjölblandning
1 krm salt
1 ägg
 
Rör ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa i en matberedare (eller för hand om du inte har en matberedare). Tillsätt ägget och rör ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en smörad pajform och nagga därefter degen. Låt pajskalet förgräddas i 10-12 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
 
Fyll därefter pajen med vad du önskar! Några förslag på innehåll är följande:

 
... Det är bara att äta.. och njuta!! :) :) Mums! I löööv paj som ni kanske vet... ♥
 
 
Till top