J E N N I F E E R G E

Det här med utbildning

Tankar Permalink0
 
Det där med att välja vad man ska plugga sen är inte jättelätt. Jag står och velar lite. Ett tag var jag stensäker på socionom, ett tag på psykolog och nu på litteraturvetenskap.
 
Men jag vet inte?
 
Är osäker på om jag klarar av allt det psykiska ett jobb som socionom/kurator eller psykolog innebär. Det är mycket att bära på, tunga saker som kommer upp inte bara om eventuella patienter och klienter utan även om sig själv..
 
Jag är ju intresserad av det svenska språket. Av att skriva, av att studera det. Jag är intresserad av böcker, av vad böckerna gör med oss och vilken påverkan litteraturen har haft på samhället.
 
Och det där kulturprogrammet. Det verkade intressant. Man analyserar film, musik och annat plus livets mening och massa annat roligt. Vad blir man efter det? Jag vet inte riktigt.
 
Men bara sen jag tog den här bilden så har jag redan bytt ordnignen på mina val.. det är fan inte lätt! Får tänka lite till, men jag kommer närmare och närmare hela tiden. Det känns bra.
 
Ska läsa en katalog jag fick hemskickad i fredags också från yrkeshögskolan... men en sak som är viktig för mig att komma ihåg är: det är inget defniitvt beslut. Blir det inte bra kan man ALLTID ändra sig, hoppa av, eller byta inriktning senare i livet.
 
Det är inte hela världen! Och trots allt ser jag verkligen framemot min tid som student!
 
 
 

Pluggeri

Dagar i bilder Permalink0
 
Här ute, i uterummet kommer jag befinna mig för resten av eftermiddagen då jag ska begrava mig i pluggeri. Både engelska och gymnasiearbete ska pluggas på! Har laddat upp med mina böcker plus ett glas vatten. Har även några utbildningskataloger där längst ner i högen.
 
Fast det kommer vara OK att ta kissepaus.. och lite matpaus.. och kanske en facebookpaus.. annars är det STENHÅRT plugg som gäller! Heja heja Jenkost! 
 
Vid 6 ska jag på sångövning med pianot. Det ska bli roligt, men jag är fortfarande förkyld och lite hes. Hoppar därför över träningen idag också.. men den hoppar jag dels för att jag är förkyld och dels för att jag behöver plugga och inte riktigt "hinner" med allt.
 
Hmm.
 
Men träning är ju inte livet. Inte mitt liv i alla fall.
 
Puss på er!
 
 
 

Citronmuffins!

Glutenfri bakning, Muffins och cupcakes Permalink0
 
Japp, i dessa muffins är citron huvudpersonen! Dessa bakade jag förra fredagen. Syrliga, söta, gula små muffins! Jag tyckte verkligen om dem: medan till exempel min lillasyster tyckte de smakade alldeles för mycket citron. Smaken är som baken! Men om du känner att, åh citron är ju så gott, så testa att baka dessa för all del! Jag tror inte du ångrar dig.. och om du gör det.. kan du alltid skicka hem dem till mig så kan jag äta upp dem! :) :) Deal?
 
Förresten så köpte jag ekologiska citroner!! Måste stoltsera med det!
 
Till ca 12 muffins behövs följande:
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl turkisk yoghurt
1 citron med finrivet skal
½-1 krm salt
3 dl vetemjöl (jag bytte ut mängden mot glutenfritt mjöl!! det blev bra i och med att turkiska yoghurten gör muffinsen saftiga)
1 ½ tsk bakpulver
 
 
Sätt ugnen på 175 grader till att börja med. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt!
 
Vispa sedan smör, socker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa ner äggen också, ett i taget.
 
Tillsätt yoghurt, citronskal och salt och blanda!
 
 
Blanda sedan mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Jag som är så korkad siktade det glutenfria mjölet - vilket man inte behöver egentligen för det är så fint i sig självt. Allt mjöl rann nästan rätt igenom så fort jag skakade lite på silen! Men vetemjölet bör med fördel siktas ner i smeten.
 
Vänd ner mjölet och bakpulvret till en jämn smet!
 
Fördela sedan smeten iformarna och grädde dem mitt ugnen i ca 20 min (för min del var 14,15 minuter lagom!)
 
Låt dem svalna...
 
Och om man vill kan man göra glasyr på dem..!
 
 
Såhär blev mina muffins med glasyr på! Kunde haft mer florsocker i frostingen för att få den mer fast men det blev ju bra ändå! Tycker jag i alla fall.
 
Och vill man ha glasyr så kommer det här:
50 g rumsvarmt smör
5-6 dl florsocker
2 msk citronsaft, nypressad
100 g färskost, t.ex. Philadelphia!
strössel eller finrivet citronskal (eller båda som jag!)
 
Vispa smör, florsocker och citronsaft med en elvisp. TIllsätt färskosten och fortsätt att vispa.
 
När muffinsen är kalla kan du med fördel spritsa på frostingen. Dekorera med finrivet citronskal och/eller strössel. Det blev väldigt dekorativt! Och väldigt gott! Och väldigt citronigt!
 
En massa väldigt!
 
Receptet kommer från tidningen Hembakat och i just det numret har de fler recept med citron i som jag skulle vilja prova på.. exempelvis citronbiscotti! Det ska jag göra någon dag! Låter inte det underbart?
 
Men tills dess så kan ni ju alltid baka dessa godingarna.. syrliga och söta på samma gång. Mums! :) :)
 
 
Till top