J E N N I F E E R G E

Fast för dig

Musik Permalink0
 
"Fångad av en stormvind
fast för dig
Ingenting kan hindra mig
när det blåser
i mitt hjärta"
 
Jag antar att vi alla kan texten till denna låten men kanske har ni inte hört den här versionen.. gör det! Den är så bra... Amanda är nog min favorit i Så mycket bättre i år!
 
 

Höstlöv

Scrapbooking Permalink0
 
Hej bloggen! Uppdateringen går långsamt framåt men jag uppdaterar så gott jag kan :)
 
Här har ni en scrapbooksida som jag har gjort som passar himla bra nu när det är höst. Faktum är dock att det typ är vinter nu... och löven har väl mer eller mindre försvunnit.. men det är fortfarande inte isandes kallt ute så det är rätt skönt! Särskilt skönt eftersom min vinterjacka gått i sönder! :(
 
Idag har jag seminarium vid kvart över ett! Det känns lite jobbigt för det som min grupp skrivit i vår uppgift kan jag inte riktigt stå för.. jag tycker inte om när politik blir en del av utbildningen för det finns så många som har så starka åsikter som inte alltid stämmer överens med mina... så jag tänkte åka lite tidigare till skolan och prata med läraren om det och se om det är ok och sådär.. det är det säkert men jag tror det känns bättre inombords om jag säger ifrån först..
 
Nu på morgonen har jag städat och tänker nu plugga lite grann! Och så tittar jag på Sex and the city samtidigt. Jag har börjat se om det.. igen... det går ju inte att låta bli! :)
 
Hörs senare!

Laxsoppa

Fisk, Soppor Permalink0
 
I helgen gjorde jag världens godaste (och snabbaste!) laxgryta! Receptet kommer från en gammal Philadelphiaost paket som jag kastat för längesen, men receptet har jag sparat. Det är jag minst sagt glad för! Det tog typ bara en kvart att få soppan klar och så var den både krämig och smakrik. Yummy!
 
Det här behöver du till ca 4 portioner:
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
150 g phialdelhpia sweet chili (eller så tar du ett paket philadelphia + häller i lite sweet chili sås)
broccoli
ärtor
300 g laxfilé i tärningar.
 
Själv så hade jag ingen fiskbuljong så jag körde på grönsaksbuljong. Det gick bra det med!
 
Börja med att koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Rör ner Philadelphiaosten och koka samman ett par minuter. Blanda så att osten blir ett med vattnet. Häll i lite sweet chili sås, smaka av för att få bra smak på det hela. Tillsätt broccolin och låt sjuda ett par minuter!
 
 
Tillsätt därefter laxtärningarna och låt sjuda ytterligare tills fisken och broccolin är klar. Precis i slutet häller du ner lite ärtor. Smaka av med salt och peppar!
 
 
Passande nog hade jag bakat bröd dagen innan så jag fick äta mumsig italiensk limpa + mumsig laxsoppa!
 
Soppan gick verkligen jättefort, jag blev så förvånad över hur snabbt det gick! Fisken blev ju klar på nolltid. Smaken blev också väldigt krämig just tack vare Philadelphia osten... mmm :) och sweetchilisåsen satte bra smak på det hela!
 
En enkel men ändå lite lyxig rätt :)
 
Till top