J E N N I F E E R G E

Panerad rödspätta

Fisk Permalink0
 
Precis när jag flyttade in så handlade vi mat på ICA, jag och familjen. Det var väldigt smidigt för då hade vi bilen och kunde köra dit. Numera måste jag cykla och det är ibland SUPERJOBBIGT och inte alls särskilt kul. Men jag tycker fortfarande om att handla (även om jag numera måste betala maten själv). Egentligen tar det bara cirka 12 minuter att cykla (jag har minsann tagit tiden) men det känns som en halv evighet. Förra gången jag cyklade hade jag hörlurar på. Det får nog bli en tradition.
 
Men åter till det jag skulle säga: när vi väl handlade så hade de extrapris på rödspätta! Så jag slog till.
 
Av den här fina rödspättan gjorde jag panerade fiskfiléer. Asså jag har nog aldrig ätit hemmagjord panerad fisk - men fasen vad gott det var! Helt knäppt. Och såå enkelt! Här har ni receptet kära vänner:
 
x antal fiskfiléer (så många som ni vill ha!)
vetemjöl
 
Torka av fiskfiléerna. Häll sedan lite vetemjöl på en tallrik och vänd filéerna i mjölet. Stek filéerna lite på varje sida och sen är de klara! Fisken mår inte bra av att hållas varm, så om du inte tänker äta dem genast, stoppa in fisken i ugnen på ett fat i 100 grader.
 
Om man vill ha lite sprödare och mer ordentlig panering kan man vända dem i en blandning av ströbröd och vetemjöl. Och eventuellt vända dem i ägg först, så att paneringen verkligen fäster. Jag nöjde mig med endast vetemjöl och jag säger som så: det var VÄLDIGT gott bara det!! Mums :)
 
 
Mina filéer fick hoppa in i ugnen ett tag eftersom potatisen inte var klar samtidigt som fiskarna PLUS att jag tvättade samtidigt så kunde inte äta precis när allting var färdigt.
 
Till mina fina fiskar serverade jag alltså potatis och ärtor. Plus påssås - hollandaise. Mums mums mums! Hollandaisesås är sååå gott. :)
 
Och med min framförhållning planerade jag för att göra så många fiskfiléer så det blev en matlåda. I den matlådan blev det ris istället för potatis till, eftersom potäterna tog slut. Det var gott det med!
 
Måste göra det här snart igen.. bara det att min frys just nu är överfull av matlådor.. får äta upp dem först innan jag ställer mig och lagar mer mat! :)

Fluffy towels <3

Inredning, Underbara dagar Permalink0
 
Asså dessa ljus. Eller egentligen är det inte ljusen i sig. Det är doften. DEN HÄR DOFTEN! Jag älskar den. Jag vill parfymera mig med den.
 
Fluffy towels av Yankee Candle. Ni borde verkligen lukta på den nästa gång ni är i en affär där det finns Yankee Candle.
 
Jag var på Yankee Home i Helsingborg och luktade mig igenom hela butiken ungefär. INGET kunde mäta sig med Fluffy Towels doften!! Och det luktar PRECIS som fluffiga handdukar! Läskigt gott.
 
Så igårkväll, när jag hade städat och duschat och liksom börjat varva ner tände jag massa massa ljus här hemma och det luktade såå gott med fluffy towels ljuset. Plus att det blir så fint och mysigt. I löv ljus och nu när det börjar bli lite höstigare ute så passar det ju perfekt med tända ljus!
 
Mysigt. Nej nu får jag bege mig till skolan. Börjar nio idag och slutar tidigt, tror jag. Vi får se vad vi i gruppen kommer fram till! Kram på er :)

Presenter till Tilda!

Underbara dagar Permalink0
 
Jag har ju glömt att visa er vad jag gav Tilda när hon fyllde år!
 
I ett litet kuvert lade jag ett fint kort, som ni får se nedan och så slog jag in presenten. Jag gillar verkligen smileyn jag klistrade fast på kuvertet... liknar Oliver mer än Tilda men ändå. :) :)
 
 
Tada här har ni kortet! Visst är det gulligt?
 
I det har jag skrivit följande:
Grattis på födelsedagen Tildisson!
Det vill jag fira med glädje och sång
Tänk att du vuxit så himla snabbt!
Men min längd kommer du aldrig ikapp
Du må tjata hål i öronen på mig
Men samtidigt älskar jag att lyssna på dig!
Tack för att du är så himla bra
Jag saknar och älskar dig varje dag!

Puss & kram från Jennifer!"
 
Inte världens bästa rim men rätt fint ändå tycker jag :)
 
 
Och här har vi själva huvudpersonen: presenten!! Det blev ett par örhängen :) jag tyckte de passade perfekt.
 
I kuvertet låg även en hundralapp som sponsring för att ta ett nytt hål i örat! Det stod nämligen på önskelistan så jag tyckte det pasasde bra ihop med örhängena.
 
Hoppas du blev nöjd med presenten Tildis Vildis :) :) ♥
 
 
Till top