J E N N I F E E R G E

Korvgryta!

Glutenfri matlagning, Grytor Permalink0
 
Vet ni vad som är riktigt gott? Och enkelt? Och snabbt?
 
Korvgrytor! I löööv korvgrytor just därför. Det är bara att steka lite lök, någon annan grönsak, hälla ner korven, koka ris samtidigt, hälla på sås, krydda ochså VIPS! Klart!
 
Så gott! Denna korvgryta är jag övertygad om att jag har publicerat innan men ni får den igen! Passar perfekt till risottoris! Ni får själva avgöra hur mycket korv ni vill ha - jag är inte så bra på att säga vad som behövs till x antal personer på måfå.. :)
 
Korvgryta med kokosmjölk

Korv (gärna kryddkorv hehe)
1 gul lök
paprika
champinjoner (valfritt)
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
1 tsk röd currypasta
salt och peppar
risottoris eller vanligt ris
 
Börja med att sätta på riset. Stek sedan löken, paprikan och eventuellt svampen ihop tills de får fin färg. Lägg därefter i korvarna och stek lite till. Häll på kokosmjölken i grytan och blanda ner currypastan. Smaka gärna av så det blir bra smak just för dig och om det behövs mer sås kan du hälla ner vanlig mjölk.
 
Om du anser att såsen är väldigt rinnig är det bara till att reda den med maizena eller vetemjöl.
 
Salta och peppra tills grytan smakar mumma och duka fram ett bord med ris, korvgryta, sallad och iskallt vatten :) :)
 
 
Tada!
 
Ris + korvgryta = SANT! :)
 
Som sagt så är det superenkelt - och supergott!
Till top