J E N N I F E E R G E

Chai blondies!

Julbak, Mjuka kakor Permalink0
 
Asså!
 
För dig som gillar julens alla kryddor - titta hit. Detta är blondies (alltså brownies fast med vit choklad istället för mörk) med smak av massa juliga kryddor och de kallas för chai blondies - precis som man säger chai te! Det är ett enkelt och kakorna blir sååå goda..! Gärna med typ glass eller vispgrädde till, för då blir de liksom mhmm det är som pricken över i:et. Om du inte äter upp alla (för det blir ändå en del när man gör dem i en form) så går de utmärkt att frysa in och micra efter hand!
 
Receptet kommer från Hembakats julnummer från förra året!
 
Detta behöver du till dina UNDERBARA chai blondies:
340 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk mald kanel
1 knivsudd muskotnöt (jag tog pyttellite av den malda sorten)
½ tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor
½ tsk koriander
½ tsk mald kardemumma
230 g rumsvarmt smör
250 g brun farinsocker
2 ägg
100 g hackad vit choklad
 
 
Börja med att klä en bakform, ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
 
Därefter blandar du mjöl, bakpulver, salt, kanel, muskot, ingefära, nejlikor, koriander och kardemumma i en skål.
 
I en annan skål så vispar du smör och farinsocker i ca 3 minuter. Därefter vispar du i äggen i samma skål.
 
 
Blanda blöta ingredienserna med de torra och vänd ner den hackade chokladen i degen. Konsistensen på degen ska vara mycket fast - och det var den verkligen som ni ser på bilderna!
 
Därefter häller du ut smeten i bakformen och trycker ut den så den blir jämn.
 
Grädda kakan mitt i ugenn på 200 grader i 25-30 minuter.
 
Om ni undrar så var degen EXTREMT GOD och lättäten eftersom den var så fast så var det ju bara att plocka på sig en bit eller två liksom... hehe...
 
 
Låt kakan svalna och skär den sen i fyrkanter!
 
Servera som sagt gärna med vispad grädde eller glass! Jag hade varken grädde eller glass hemma så jag körde en variant: man blandar creme fraiche med florsocker. Det blir typ som cream cheesefrosting fast mycket lösare. Det går också!
 
Kakan går utmärkt att äta som den är, alltså utan grädde eller så, men jag kan tycka det blir lite torrt utan någonting alls. Men det väljer du själv!
 
Oavsett: jättegod och enkel kaka! Och som sagt, den går att ha i frysen så det är bara att bunkra upp och tina efterhand som du blir sugen.. :) :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top