J E N N I F E E R G E

Cookies in a jar

Småkakor Permalink0
 
Här kommer jag med ett litet tips till ett tillfälle då du ska ge bort något till någon - kanske om det är födelsedag eller om man är hembjuden på middag, eller vad som! Det är enkelt, trevligt och gott! I alla fall för den som får det :)...
 
Det är alltså cookies in a jar - eller rättare sagt kaksmet i en burk där mottagaren endast ska tillsätta blöta ingredienser, blanda ihop och grädda i ugnen. Perfekt och supertrevlig gå-bort-present!

Just denna burken gav jag till Lena med familj i julklapp. Vi hade bestämt att inte byta julklappar men jag ville ändå ge bort något - så det fick bli det här!
 
Till 1 burk behöver du:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g valnötter
4 dl havregryn
3½ dl ljust muscovadosocker
1 dl russin
2 dl smarties
 
Jag tog bort russinen och nötterna och hällde istället ner mer smarties :)
 
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka nötterna. Varva mjölblandning, nötter, havregryn, socker, russin och smarties i en ren burk!
 
Skriv sedan på ett kort till eller något liknande att följande ingredienser ska tillsättas:
170 g rumsvarmt smör
1 ägg
 
och tillägg hur man ska gå till väga:
Värm upp ugnen till 200 grader.
Rör smör och ägg mjukt i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma degen till cirka 20 kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna något med handen. Grädda kakorna i 20-25 minuter och låt dem svalna på galler.
 
Sedan är din present komplett! :)
Till top