J E N N I F E E R G E

UNDER KONSTRUKTION

Photoshop Permalink0
Hej bloggisar!
 
Som ni kanske har märkt så låste jag min blogg idag för jag kände att jag ville fixa färdigt det sista på designen på den. Dock är det lite kvar som krånglar - exempelvis är min dropdownmeny inte kompatibel med blogg.se's reklambanner och designen är inte heller anpassad till mobil.
 
Än!
 
Det kommer! Jag ska försöka lösa detta inom en snar framtid!
 
Jag känner bara att jag inte vill låsa bloggen för er så ni tror det har hänt något. Och som sagt: bloggen är under konstruktion men nu ser ni ju hur det kommer att bli i alla fall.. :)

Zebranaglar i repris

Naglar Permalink0
 
Minns ni mina zebranaglar från förra sommaren? Det minns jag och ända sen jag gjort dem har jag velat göra en repris, bara det att jag har inte riktigt blivit färdig med det fram tills nu...!
 
Här ovan kan ni se hur min rekreation blev. Denna gången använde jag mig av blått och grönt nagellack för att göra ränderna på naglarna och det var samma mönster på alla naglar.
 
Förra gången använde jag mig av en tandpetare för att göra ränderna, vilket fungerar alldeles utmärkt, men denna gången tog jag en pensel som är lite lättare att hantera. Jag fyllde i ränderna två gånger för att få mer färg och effekt :)
 
 
Något jag tycker har varit svårt att hitta är ett bra vitt baslack. Jag har provat lite blandade sorter. Depend var ok, men då måste man ha ganska många lager för att det ska vara täckande. Likaså med maybellines vita nagellack. Än så länge är Isadoras "Plain White" vinnaren och även om Isadora är något dyrare än både Maybelline och Depend är det så värt det för resultatet! Den är täckande redan vid första lagret, men jag målar alltid två lager för att få maximal effekt :)
 
Jag har hört att OPI:s vita färg "Alpine White" ska vara jättebra också, men jag har aldrig provat den. OPI har verkligen många fina färger och nyanser. Jag har bara provat ett OPI nagellack och det är ett guldigt som tyvärr håller på att ta slut!  Det jag tycker är lite synd är bara att OPI är dyrt i jämförelse med många andra märken! Samtidigt är flaskorna rätt stora och nagellacket är säkerligen av bra kvalitet, men ändå.. jag får nog investera i ett och se om det är värt de där 149 kronorna eller vad det nu brukar kosta.. :)
 
Flera av mina nagellack kommer från billiga märken som jag har köpt mest för att de är billiga och färgen fin eller rolig, men jag har kommit överrens med mig själv att jag inte ska köpa fler billiga nagellack utan att jag ska investera i lite dyrare lack med bättre kvalitet. Exempelvis ska jag låta bli att köpa Claudia eller Kubiss på Ullared och istället köpa Isadora eller China Glaze. Det är inte det att Claudia och Kubiss är dåliga - för det är de verkligen inte! Men de täcker inte lika bra och håller inte lika länge. Borstarna är också lite sämre tycker jag.
 
Vad man gillar för nagellack är givetvis en smaksak! Dessutom finns det ju hur många andra märken som helst som jag inte har nämnt här ovan som är bra och prisvärda! :)

Coleslaw

Glutenfri matlagning, Sallad Permalink0
 
Jag älskar coleslaw! Särskilt om den är gjord på majonnäs och gärna lite senap.. mm.. det är min absoluta favoritkombo när det gäller typ såser och dressingar, såväl som för sig självt eller i potatissallad... :)
 
Denna coleslawen (eller collislaw som vi brukar säga! ;) är väldigt enkel att göra och blir mycket god. Om du vill ha en krispig coleslaw tar du en vitkål som verkligen är vit, alltså vanlig vitkål. Om du vill ha en lite mjukare och mildare coleslaw köper du istället en färsk vitkål som är grönare, den liknar nästan isbergssallad. Det finns många såna i affären nu under sommaren eftersom det är säsong för det nu.
 
Oavsett vilken du väljer så blir det himla gott! Sen kan man variera i alla oändlighet typ. Om man orkar. Med egna smakblandningar, lägga till morötter, äpplen, vad vet jag... men detta är i alla fall ett bra grundrecept att utgå ifrån!
 
Till detta behöver du:
500 g vitkål
1 tsk salt
2 dl majonnäs
½ krm svartpeppar
(senap efter smak annars uteslut!)
 
 
Strimla vitkålen fint. Det går relativt enkelt med en osthyvel så det rekommenderar jag, särskilt om det är en vanlig vitkål och inte en färsk vitkål.
 
Lägg kålen i en bunke och strö över salt. Blanda runt och låt sedan blandningen stå i 30 minuter så att kålen vätskar av sig.
 
Krama ur vätskan och häll ut den. Blanda sen ner majonnäs, eventuellt senap om du liksom jag vill ha det och svartpeppar.
 
Jag hällde även i lite yoghurt för jag hade inte 2 dl majonnäs och det går det med! Då blir det lite fräschare i smaken. Som sagt så kan man blanda hej vilt, så länge allting passar.
 
Sen låter du bara din coleslaw stå lite granna och vips! så är den supermumsig! Perfekt till typ allt - jag hade min till pulled pork, tacos, sallad, fisk... allt! :) Och den är ett givet tillbehör till grillat också - såklart!
Till top