J E N N I F E E R G E

Italienska limpor

Brödutmaning, Matbröd Permalink0
 
Hejsan bloggen! Då var det dags för ett recept ur den "Rutiga bakboken" där jag kämpar vidare med min brödutmaning.
 
Idag är det italienska limpor som gäller och dessa liknar baguetter men är inte riktigt som baugetter ändå. Det blev oavsett vad väldigt gott och det var inte särskilt avancerat heller! Enligt receptet passar de bra till sallad och soppa.. jag hade mina till den goda och löjligt enkla fisksoppan som jag har recept på HÄR.
 
Detta behöver du i all fall för att göra 4 st italienska limpor!
25 g jäst
6 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
ca 1½ liter vetemjöl
 
Och dessa ingredienserna tror jag de flesta har hemma i vanliga fall - alltså blir det inte så krånligt på den fronten :)
 
 
Börja med att (som alltid när det gäller bröd...) smula ner jästen i en degbunke. Blanda sedan vattnet och oljan och värm det till fingervärme, 37 grader.
 
Häll över lite degspad på jästen och rör tills den har löst upp sig. Häll därefter i allt degspad. Tillsätt saltet i smeten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt så att den släpper degbunkens kanter!
 
Därefter strör du över lite mjöl, lägger en bakduk över och låter degen jästa i 45-60 minuter.
 
 
Tadaaaa!! Här är mina limpor!
 
Nu har degen alltså jäst färdigt och då ska du arbeta i resten av mjölet i degbunken och på arbetsbänken. Forma fyra små och knubbiga limpor. Mina blev lite halvknubbiga, men ganska små i alla fall.. :)
 
Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låter dem jäsa till knappt dubbel storlek i ca 30 min.
 
När de har jäst färdigt så skär du några sneda snitt i limporna med ett rakblad eller en vass kniv.. Jag använde kniv och det gick alldeles utmärkt!
 
 
Därefter gräddar du llimporna i nede delen av ugnen i 225 grader i 25-30 minuter! Låt dem sen kallna utan bakduk, så får de en hård och lite krispig yta.
 
De var väldigt goda de här bröden tycker jag! Boken rekommenderar en att äta bröden dagsfärska, men de kan frysas i ca 1 år står det! Jag frös såklart majoriteten av mina skivor när jag väl hade skurit upp det med tanke på att jag bara vara en person som skulle äta det.. men om man sedan micrar det när det har varit i frysen blir det riktigt gott tycvker jag :) Kanske att man tappar den krispiga ytan men det kan det vara värt!
 
Enkelt och gott - och det passade som sagt väldigt bra till fisksoppan som jag nämnde ovan och säkert till många andra soppor, bufféer och sallader.. :)

Är sommaren här???

Blommor och växter Permalink0
 
Tjena bloggisen!
 
Hur är läget? Själv sit ter jag fast med en förkylning sedan förra torsdagen och bara önskar att den kunde försvinna nån gång! Snark...
 
Något som däremot är mer eller mindre underbart är att idag är det fint väder! Någorlunda fint i alla fall. Dessutom är det fredag och jag är ledig denna fredagen! Wiho!
 
Jag försöker pula på en ny bloggdesign till min lilla bloggis, men det går trögt.. inte lätt att veta hur man vill ha det  eller hur man ska göra överhuvudtaget för att få till någonting snyggt!!
 
Funderar på rosa och vitt?? Eller bara vitt? Men jag tycker det är så tråkigt med bara vitt, vill ju ha något som piggar upp också.. hmm hmm.. tacka gud för testbloggar i alla fall så ni slipper se mina konstiga experiment! :)
 
Hepp, nu ska jag gå upp en liten stund i alla fall.
 
Kramis :)

I <3 MINIONS

Dagar i bilder Permalink1
 
Asså Minions! Hur kan man inte älska dessa söta små varelser?!
 
Det är verkligen synd att de inte finns på riktigt - för om de hade funnits hade jag defintivt övervägt om jag skulle skaffat en eller två eller en hel familj av dem! Precis som med Barbafamiljen...
 
Hur som helst! Idag vaknade jag först vid 8.30 och 9, sen blundade jag bara lite och nästa gång jag öppnade ögonen var klockan 10.14!! Hmm.. en otrevlig överraskning för mig som ville gå upp lite tidigt men det gick ju bra ändå.
 
Igår jobbade jag mellan 13-19 och det är samma schema som gäller idag. Det kom riktigt mycket folk till bibblan igår vilket var jättekul! Dessutom jobbade jag och Oliver tillsammans det första passet mellan 13-16, DREAMTEAM, just saying! :D Det var superkul!
 
Efte jobbet igår gick jag och Emmy en promenad runt typ hela byn.. hehe... jättelänge men det var jätteroligt och trevligt att prata om lite allt möjligt!! :D :D :)
 
Nu måste jag dock klä på mig och göra mig i ordning så att jag hinner fixa allt innan det är dags för bibblan!
 
Kramis :)
 
 
Till top