J E N N I F E E R G E

Bountybitar!

Glutenfri bakning, Godis Permalink2
 
Snart är det påsk! Jag vet, det känns inte så, men så är det så då är det bara att gilla läget! Så idag kommer jag med ett recept på lite påskgodis som du kan bjuda på på påsk (eller äta upp själv, det är också helt ok!) Så.. Gillar ni också godiset bounty?? Jag tycker det är supermumsigt och en som tycker det är ännu godare är ingen mindre än min kära mor! Det är faktiskt inte så svårt att göra eget bounty, lite pilligt kanske men gott blir det!
 
Detta behöver du:
1½ dl riven kokos
2 msk kokosolja
½-1 msk honung
1 msk vatten
½ tsk vaniljsocker
1 nypa hjavssalt
100 g choklad, 70 %
 
 
Blanda ihop kokos, kokosolja, honung, vatten, vaniljpujlver och salt. Låt blandningen vila lite i 5-10 minuter.
 
 
Därefter formar du smeten till lagom stora portionsbitar. Ni ser hur stora mina är på bilderna ovanför!
 
Lägg dom sedan på en skärbräda med kokospapper. Kokossmeten i sig kan vara lite bräcklig och ömtålig, men den stelnar sen så DONT WORRY BITCHES!!
 
Ställ därefter in bitarna i frysen i ca 20 minuter.
 
 
Bryt chokladen i bitar och smält hälften över ett vattenbad. Därefter tar du bort skålen från värmen och rör ner resten av SHOKOLÄÄÖNN!
 
Doppa din fina bountybitar i chokalden och låt dem stå kallt!
 
SEDAN: ät och njut!
 
Förvara dem i kylskåp så de inte mojsar till sig för mycket. Jättegoda verkligen!!
 
#1 - - MammaMu:

Ska inte några av dom åka till Skåneland??? 😍😋😋😛

#2 - - Emmy:

mumma!!!

Till top