J E N N I F E E R G E

Pasta med curryräkor

Glutenfri matlagning, Skaldjur Permalink0
 
Mmm-mmm vad gott detta är! Jag älskar ju som bekant räkor och att äta det ihop med pasta är faktiskt riktigt smarrigt. Här är det en tomat-curryaktig sås som passar fin fint till! Det är dessutom löjligt enkelt att göra. Det jobbigaste momenten är troligtvis att skala räkorna. Och det är det värt. Passar bra nu till helgen kanske med en liten rätt med räkor?!
 
Till 4 personer:
300-400g pasta, tex tagliatelle som jag har här ovan
300g skalade räkor, ca 750g med skal
2-3 vitlöksklyftor (går att ersätta med vitlökspulver)
2 msk olivolja
2 tsk curry
½ förpackning passerade tomater (200-250g)
1-2 dl nyriven ost till servering, exempelvis smarrig parmesanost eller som jag tog lite prästost!
 
Börja med att koka pastan. Om räkorna inte är skalade så skala dem nu! Skala och hacka vitlöken också.
 
Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna. Rör ner curry och passerade tomater. Låt blandningen koka ihop i några minuter innan du rör ner räkorna. Räkorna ska helst inte koka så här ska du se till så att din pasta är lagom färdig tills nu!
 
Blanda sedan räksåsen med pastan och servera den med nyriven ost över!
 
Voila! Enkelt och jättegott..
Till top