J E N N I F E E R G E

Strul

Dagar i bilder Permalink0
 ... vilken.. strulig... dag...!
 
Jag hade tid för synundersökning hos specsavers i kristianstad kl 9 idag. Så vid 8.12 stod jag redo att hoppa på tåget som var skyltat att komma in på spår 5, men så kom det in på spår 3 (utan att dom sa något i högtalarna), så vi alla sprang upp för trapporna och ner men tåget körde ändå. Jaha tänkte jag, då tar jag tåget 8.31, men det blev bara mer och mer försenat för att sen bli inställt!
 
Så kl 9.00 satt jag på tåget och det var ju då jag hade tid! Jag ringde dit och som tur var gick det att lösa till slut. Jag fick gjort en synundersökning och så provade jag ut ett par nya glajjor! Dom är mer eller mindre identiska med mina förra, för jag älskar dom såå mykcet så hade egentligen velat ha ett par likadna (men den modellen hade visst utgått)..
 
 Undersökningen var klar vid typ tio så jag gick runt lite längs gatorna i väntan på tåget tillbaka till Hässleholm.
 
Utmanade mig själv och tog med mig kameran, bara för skojs skull. Modigt va! Jag tycker sånt är jäääättepinsamt..
 
Men tåget tillbaka gick i alla fall vid halv elva igen så klockan elva landade jag återigen i lägenheten. Phuuu!!
 
Och eftersom jag fått vänta ute så mycket idag så fryser jag typ ihjäl. Jag har verkligen försökt få upp värmen men det går inte, så tror jag ska hoppa in i duschen och ta på mig andra kläder. Ibland är det precis som om kylan sätter sig i huden och i kläderna! Kanske en kopp te lite senare kan hjälpa också..
 
 Annars är det full rulle här med att packa inför helgens äventyr! I eftermiddag tar jag tåget till Klippan och sover hemma hos mormor ikväll. Imorgon blir det buss till Göteborg för att vara med Celine och först på måndag återvänder jag till Skånelandet igen!
 
Det är ju inte så mycket man behöver ha med sig men jag är verkligen inte bra på att packa lätt! Det blir alltid tungt även om jag försöker packa lite. Jag skyller på necessären. Och då menar jag tunga saker som typ linsvätska och ansiktsrengöring ;)
 
 Jag och Julle har bäddat ner oss och försöker få upp värmen men det går sådär alltså! (ps visst ser vi mysiga ut, man vill ju bara lägga sig bredvid eller hur!) Jag är helt slut efter en sån här bråkig morgon så måste vila lite nu under eftermiddagen känner jag.
 
Skulle behöva diska och städa toan med innan jag åker, men det ska vi nog kunna lösa eller vad tror ni!
 
Hoppas ni får en bra fredag och hoppas att den inte varit lika strulig som min (än så länge, nu vänder det ju såklart och så blir allting frid och fröjd!)
 
Puss ♥

Sängmorgon

Dagar i bilder Permalink0
 
Då var klockan åtta igen och dagen börjar lida mot sitt slut (för mig i alla fall). Det blev en bra skoldag med en ok föreläsning och ett bra samtal innan föreläsningen. Imorgon är jag ledig så nu tar jag helg mina vänner!
 
Jag spenderade morgonen i sängen. Åt frukost i sängen, kollade på bonusfamiljen i sängen, sminkade mig i sängen. Sen klev jag upp.
 
 
Men snart är det alltså dags att krypa ner igen. Och då kommer jag sova med den här mysiga sovmasken. Jag älskar den! Tilda har en likadan. Det är en söt liten björn från Cubus (åhh nu kom jag och tänka på en annan björn.. ♥ BJÖRNKRAM LUDDIS♥)
 
Efter skolan var jag bara tvungen att sticka inom ica kvantum och köpa lite godis. Jag kunde inte låta bli! Mamma var med på telefon och hindrade inte heller mig.
 
Nu tänkte jag måla naglarna, smygäta lite godis sen kolla vidare på bonusfamiljen. Är helt beroende av den!

I ♥ mina rutiner

Inredning, Tankar Permalink1
 
När jag är som mest deppig och negativ tänker jag ofta tankar som att "jag får aldrig vila", eller "jag vill bara göra ingenting", "jag vill bara dra täcket över mig och aldrig mer gå upp". När jag är som mest cynisk tänker jag att det är orättvist att jag aldrig får ligga i sängen en hel dag, för jag "måste" alltid göra massa saker (massa måsten som jag sätter upp för mig själv för att jag ska anses vara en duglig människa, och ja det prövar man varenda dag).
 
Men jag har tänkt mycket på det här. Jag har funderat på om jag kanske ska ligga i sängen en hel dag. Eller bara stanna inne och kolla på film. Och jag har kommit fram till....
 
... att jag tror inte jag hade mått så bra av det.
 
Istället har jag kommit fram till olika rutiner som får mig att må bra. Och att istället för at se dom som måsten vill jag se dem som rutiner, hållpunkter under min dag för att ja jag ska dels orka ta mig igenom den men också för att jag ska må bra och för att rutinerna på något sätt ger mig mening med mitt liv. (Vi kan inte bygga ett meningsfullt liv på speciella händelser, för de händer så sällan, vi måste ta vara på småsakerna och tänk att jag vet vilka rutiner som jag mår bra av, tänk vilken bra sak, tänk vilken grundläggande känsla av meningsfullhet jag skapar för mig själv genom detta).
 
 
Så vi gör en av mina berömda listor i vanlig ordning. De är dock inte värderade utifrån numret utan numret är bara ett nummer här, inte vilket som är bäst.
 
Rutiner som får mig att må bra:
1. att klä på mig "ordentliga kläder" och göra mig i ordning varje morgon (även om jag "bara ska vara hemma")
2. att tvätta av mig sminket och byta om till myskläder på kvällen
3. att lämna lägenheten minst en gång om dagen
4. att promenera eller göra motsvarande fysisk aktivitet en gång om dagen
5. att sova mellan 9-11 tiden (eller åtminstone ligga i sängen då)
6. att äta frukost, lunch och middag på samma regelbundna tider
7. att bädda sängen varje dag
8. att prata med minst en person om dagen
9. att gå upp tidigt ♥ morgonmänniska ♥
10. att blogga en gång om dagen
 
Dessa kan jag alltså ibland se som måsten, men jag tror inte det är måsten faktiskt. Det är mina rutiner. Mina hållpunkter. Som får mig att må bra. Och är det något jag behöver är det saker som får mig att må bra.. vissa dagar mer än andra, såklart.. ♥
 
 
Rutinerna är extra viktiga på lediga dagar eller på helgen då jag lättare tappar det. Och så handlar det som sagt om hur man vill se på det. Jag ser det som rutiner som får mig att må bra ♥. Mina fina småsaker i vardagen ♥.
 
För den som undrar är bilderna tagna hemma hos mamma och pappa. De har så fint hemma hos sig! Älskar det gröna och det murriga. Mys ♥.
 
Har ni några rutiner som ni mår bra av?♥ Vilka småsaker i vardagen gör dig glad?♥
 
Puss!
Till top