J E N N I F E E R G E

Ingrediensshopping

Dagar i bilder Permalink0
 
Godmiddag bloggisar!
 
Nu under förmiddagen har jag roat mig med att handla inför mitt kalas på lördag. Asså jag skojar inte när jag säger att maxis parkering var FULL KLOCKAN 11 EN HELT VANLIG TISDAG. VAD GÖR ALLA MÄNNISKOR DÄr????????????????????? har ni inget jobb att gå till????????????????
 
Hur som helst så kom jag hem med hur mycket som helst i bakväg så nu jäklar ska här bakas! Det ska bli så kul och jag är väldigt peppad inför att få påbörja första kakan. Det känns dock lite tidigt att börja redan idag, men vi får se... det är ju alltid en fördel att va ute i god tid tycker jag!
 
 
När jag kom hem från maxi var jag döhungrig och helt slut i huvudet! Och av någon anledning sugen på havregrynsgröt?? Så det fick det bli, med massa russin, mango, banan, kanel och äpplesylt. Blev värsta desserten nästan men mmmm så gott.
 
Nu tror jag jag ska plugga lite och förbereda mig inför morgondagens seminarium. Och eventuellt gå ut en runda!
 
Kramis på er!

Laxburgare!

Fisk, Glutenfri matlagning Permalink0
 
Asså!!!
 
Idag lagade jag någto jag aldrig lagat förut: laxburgare! Jag har gjort hambrugare förut. på vanlig köttfärs asså, men aldrig på fisk. men gud.................... så gott det var!! Och löjligt enkelt. Mina vänner: LAGA DETTA. Bara laga det. Det blev jättesaftgit och mumsigt och laxigt. Asså shit. Jag blev själv förvånad och förbluffad. Var rädd för att det skulle bli torrt fnöskigt och tradigt men asså nej saftigt och gottigt och smakritkt och åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 
Till ca 4 burgare behöver du:
500 g laxfilé, skinn- och benfri!
1  tsk salt
lite peppar
1 msk potatismjöl
1 litet ägg
 
 
Börja med att finhacka laxen eller mixa den grovt. Jag hackade min och det var värsta terapiarbetet. Riktigt kul! Haha.
 
Blanda sedan laxen med salt, peppar, potatismjöl och ägget så det blir en mysig färslikannde grejs.
 
 
Forma sedan färsen till 4 stora biffar (jag fick ihopa 5 st!!!). Stek dem i smör i en stekpanna..
 
Ser ni så smarriga dom ser ut eller???
 
 
Recpetet säger att man ska steka ca 2 min på varje sida och ungefär så fort gick det! De blev fint gyllenbruna och genomstekta fort men ändå sådär härligt kladdiga smaskiga inuti.
 
 
Jag använde de kalljästa bullarna jag bakade häromdagen som hamburgarbröd!! mmmm och stekte dem en snabbis med laxen så de fick fin smörig knaprig yta. Gott!
 
Sen hade jag sallad till min burgare och majonnnäs som sås. Jag älsakr majonnäs! Dock var burgaren så pass hög att jag fick äta den med bestick. Hade sallad till med och så kokte jag broccoli och ärtor också, standard tillbehör till fisk!!
 
Så mina vänner: detta tar inte många mintuer av era liv men det kommer ABSOLUT förgylla det! Mhm mh mhm. Laga. Jag har hela FYRA burgare över som jag ska njuta av i veckan! Åhhhhhhhhhhhhhhhhh. Nästan så man längtar till morgondagens middag...

Måndag

Dagar i bilder Permalink0
 
God eftermiddag bloggisar!
 
Måndag igen och idag är jag minsann ledig. Jag lade mig vid halv nio igår och gick upp vid halv nio imorse.. nästan 12 timars sömn alltså (jag vaknade ju några ggr emellan..).. längesen jag sov så länge men jag tror faktiskt jag behövde det denna gången för sen när jag väl klev upp så kände jag mig relativt pigg.
 
På förmiddagen har jag städat, pluggar, promenixat och fyndat inne på hm! Wooow. Sååå fint plagg, det ska bli min födelsedagsoutfit och jag tänker inte avslöja NÅGOT MOHAH..
 
Nu har jag precis duschat, känner mig lite (mycket) eländig, men ska strax stryka min gigantiska strykhög och lyssna på peppig musik... kanske det hjälper......
 
 
Till top