J E N N I F E E R G E

Frukostfrallor!

Frukost, Matbröd Permalink0
 
På lördagar bakar vi bröd! Eller hur var det nu...?
 
Jag bakade en filmjölkslimpa i torsdags och i kylen väntar en jäst på mig att få bli använd! Tror jag ska göra några kalljästa frallor av den men jag har inte riktigt bestämt mig.. det finns liksom ingen plats i frysen för mer bröd heller men åh jag vill ju bakaaa!!
 
Så idag gjorde jag bakpulverfrallor till lunch, som passar perfekt till just lunch eller frukost, mellis, middag, kvällis, godis ni vet allt! Tyvärr så har jag fortfarande inte hämtat min kamera men jag känner mig i desperat behov av den om jag ska va ärlig...!
 
 
Jag hittade receptet från Lindas bakskolablogg! Eftersom det bara var jag som skulle äta så delade jag receptet på fyra och fick 3 bullar istället för 12!
 
Det du behöver för 12 bullar är:
1 msk
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
3 dl filmjölk
 
Blanda de torra ingredienserna och nyp sedan ner smöret. Blanda i filmjölk så det blir kladdigt och fint! Forma 12 bollar av smeten och platta ut på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 11-13 min!
 
 
Så det blev en riktigt smarrig lunch! Känns som jag börjar hitta tillbaka mer och mer till bakandet och matlagning typ. Känns jätteroligt! Jag ser till och med framemot mitt kalas som jag ska ha när jag fyller år, bara för jag ska baka masa kakor. Vet ni hur längesen det var jag verkligen såg framemot något? Jag minns dagarna innan kent och jag skrev här på bloggen att jag inte såg framemot något längre, inte ens själva konserten... det går långsamt uppåt alltså.
 
Idag sov jag jättegott och kände mig glad....... ♥♥♥♥
 
Nu ska jag packa ihop miina grejer och göra mig redo för avfärd! Denna helgen har Sofie bjudit in till inflyttningsmingel och det ska bli sååååååååååååå kul!!!! 13.31 tar jag tåget till Halmstad och kommer hem igen imorgon, vi hörs då bloggisar!
Till top