J E N N I F E E R G E

Utflykt en somrig lördag

Fika, Natur, Underbara dagar Permalink1
God förmiddag bloggisar! Igår bidde det en liten bilutflykt för mig, mormor och Jerker. Och vilken tur vi hade med vädret, det var sol mer eller mindre hela dagen. Både jag och mormor smörjde in oss med solkräm på axlarna innan avfärd! Dagens plagg var klänning med smala axelband så då är det klart lätt att bränna sig och solkräm är en nödvändighet!
 
Efter en tur som kändes väldigt lång (jag tror till och med jag somnade ett tag) så var vi framme i Tomelilla där vi åt på ett litet fik! Vi tog varsin ciabatta men asså det var ingen ciabatta, det var vanligt vitt formbröd som var toastat liksom.. nog för det var gott men när man hör ciabatta tänker man ju på baugettliknande tjockisbröd, inte vitt rostebröd...
 
Från Tomelilla tog vi oss vidare till Rörum! Där gick vi in på fina Rörums retro. Det ligger mittemot Mandelmanns trädgårdar och det var ganska turisttätt om man säger så. Dom har sååå mycket roligt! Men det är verkligen retro och märken så det är höga priser därinne.. men där var fint porslin, fina lampor och jag hittade en fin liten blompiedestal som jag blev lite sugen på.. men 350 kr hade jag inte råd/lust att ge just då.
 
Men mormor hittade ett salt- och pepparkar som vi tog med oss hem!
 
Från Rörum tog vi oss till Kivik och kollade på havet!
 
Jag hade glömt badkläderna hemma men vettitusan om jag hade badat ändå även om de varit med. Jag kände på vattnet med fingrarna och det känns ju skönt längst upp vid strandkanten men nåt säger mig att det inte var så varmt längre ner...
 
Det var verkligen fint i Kivik! Husen ligger så nära som en idyll och med massa söta små staket och blommor som klättrar längs väggarna.. en hel del människor på cykel med bara axlar och korta shorts.. brunbrända ben och solglasögon på.. ser så mysigt ut!
 
Jag fick lite flashbacks till förra året då vi var på Saltön (ok Skaftö) och kollade! Det kan ni se bilder från HÄR. Så himla mysigt! Nästan så man längtar tills det själv är dags att köpa hus och bosätta sig.. fast det är ett bra tag kvar herregud jag håller fortfarande på att få ordning på min egen lägenhet! 
 
Men ni förstår min poäng. Det verkar va så mysigt att bo nära havet! Hässleholm ligger ju mitt i landet.. men det har sin charm det med..
 
Som sista anhalt på vår runda stannade vi vid Kaffestugan i Andrarum. Det ligger lite ut på landet lite skymt och sista biten får man gå till fots för att komma fram..
 
Vad gör man då här? Jo, man fikar såklart! Och dricker kaffe.
 
Det var vi inte ensamma om må jag säga för där satt en hel del runt de små borden. Där finns även vandrarhem som man kan bo på. Det känns gammeldags och mysigt. Det är ju ett korsvirkeshus liksom och det är lågt i tak vid ingången så det gäller att inte vara för lång!
 
Fika gjorde vi alltså.
 
Jag tog en cheesecake med cironkräm. Mums vad gott det var! Både jag och mormor provade iste med smak av äpple, rödbeta och ingefära. Det smakade mer juice än vad det smakade iste men gott var det i alla fall!
 
Mormor tog ett kakfat till fika. Då får man 1 bulle, 1 sockerkaka och 2 småkakor. Så mysigt! Jerker tog rabarberpaj. Vi har fikat här en gång innan och då tog vi mer eler mindre samma sak! Så lustigt men roligt, se HÄR för förra utflykten på Österlen år 2014 (shit är det verkligen 3 år sen??)!
 
Sen kom vi hem till Klippan och åt lite kinamat innan jag och mormor tog en promenix. Det var himla skönt att gå lite efter att ha åkt bil mest hela dagen. Fastän klockan var mer än 8 så var det fortfarande ljust, varmt och skönt ute! Sommaren, i löööv jo.
 
Och idag är det söndag och jag ska lite senare idag hem till vardagen i Hässleholm igen. Det har varit en mysig liten semester här hos mormor och jerker även om anledningen som föranledde denna semester inte var så himla rolig
 
Men men! En dag i taget och lustigt nog går ju tiden så fort även om vardagen kommer bli så tråkig. Nu tänkte jag göra mig i ordning för dagen!

#1 - - Mamma:

Åh, myyyyysigt 😍🤗❤️😎

Till top