J E N N I F E E R G E

Pimpade chokladbollar!!

Glutenfri bakning, Godis Permalink1
Gooood morning bloggisar! Fredag idag! Och vad passar väl bättre en fredag än något sött till ja kvällen/eftermiddagen/nu??? Här kommer ett supergott recept på chokladböllar som är lite lyxigare än vanligt. De är nämligen doppade i choklad och rullade i strössel!
 
Precis som med vanliga chokladbollar får man va beredd på att det blri lite kladdigt om händerna men det är smällar man kan ta när man får ett gott resultat kan jag tycka. Receptet kommer från hembakat!
 
Till 10-12 st (eller ja beror ju på hur stora du gör dom) behöver du:
6 dl havregryn (om du vill göra glutenfria: byt ut till glutenfritt!)
150 g rumsvarmt smör
1½ dl riven kokos
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2½ dl florsocker
½ dl starkt kaffe
ev 1 msk vatten
 
Garnering:
200g smält mörk choklad
120-150g chokladströssel (eller annat strössel som du tycker är gott/fint!)
 
Ja, vi börjar som vanligt som ni kanske förstår. Nyp ihop havregryn och smör i en bunke. Det går lättast med elvisp! Tillsätt kokos, vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Vispa ihopa allting med elvispen så att smeten blir riktigt kladdig och formbar. Om du tycker din deg är för torr så tillsätter du vatten!
 
Rulla sen runda bollar i den storlek du vill ha. Som ni ser hade jag några fler bollar än 10-12 st men dom är ju också ganska små. Det är väl en smaksak antar jag!
 
Låt sedan bollarna stå och gosa i frysen i ca 30 min. Chkoladen som vi ska doppa dom i stelnar snabbare då! (ocvh vi vill ju att det ska gå fort så vi kan provsmaka AS SOON AS POSSIBLE!)
 
Smält chokladen över ett vattenbad!
 
Doppa sedan havrebollarna i den smälta chokladen och rulla dem i strössel.
 
Det blev ärligt talat gaaanska kladdigt med massa smält choklad och så strössel på det. Jag fick dammsuga köket efteråt för jag var så klumpig!
 
Men du doppar lätt bollarna med hjälp av en gaffel, sen dumpar du dom på din tallrik med strössel, rullar och lägger sedan på ett bakplåtspapper så de får stå och stelna!
 
När bollarna väl har stelnat så förvarar du dom i kylen!
 
Ja, ni ser ju sjävla att det är strössel och choklad överallt men det är väl så det ska vara när man bakar! Chokladbollar känns typiskt barnvänligt när man bakar (fastän det är så kladdigto hc jobbigt?? är kanske för att alla barn gillar chokladbollar) och med ett sånt här strössel som ajg hittade så känns det verkligen kalasaktigt eller vad tycker ni?! Festligt ju!
 
Men om man vill vara lite mer vuxen och mogen och diskret (med tanke på att där finns en "mogen" kaffesmak i dessa små bollar") så kan man ju då ta ett brunt chokladströssel istället. Men Jennifer jenkostsson är inte så himla mogen och diskret alltid och det måste man minsann inte vara jämt och ständgit!
 
Så här har ni alltså helgens mysmys! Tycker absolut ni ska prova och lyxa till era chokladbollar. Its worth it. Lovar barnen kommer ändå bli kladdiga så bara go all in med smält chocklad och strössel! Känns som nåt kul att bjuda på typ barnkalas med!
 
#1 - - Mamma:

Vill ha...😋😋😋

Till top