J E N N I F E E R G E

Kalljästa frukostfrallor!

Matbröd Permalink0
 
Vad passar väl bättre än att sätta en liten bulldeg ikväll som är färdiga fina frallor imorgonbitti? Det är ju såå lyxigt! Just därför älskar jag kalljästa bullar: för på morgonen väntar en superhärlig och mumsig frulle.. det är ju inte varje dag man äter nybakta bullar liksom (hemmabakta dessutom) där smöret smälter usten blir mumsig och så har man kanske lite marmelad eller en skinkbit eller lite gurka på.. mm.. jag är helt såld hörrni!
 
Dessa kommer från Lindas bakskola och som vanligt är hennes recept superenkla och superbra!
 
Till ca 20 bullar behöver du:
50 g jäst
7 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl rapsolja
16–17 dl vetemjöl
 
På kvällen innan smular du ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör runt tills jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, rapsojla och vetemjölet, lite i taget! Rör ihop till en smidig deg, enklast i maskin i 5 min eller så är du en redig viking och knådar degen för hand!
 
 
Därefter delar du degen i 20 bitar. Jag delade med en sax för att få lite rolig form på dem. Rulla varje bit i lite vetemjöl. Lägg dom sedan på en plåt med bakplåtspapper, täck dem och så låter du dem vila i kylen tills dagen efter!
 
 Och såhär såg mina bullar ut på dagen därpå. De hade växt sig stora och trängts ihopa sig på lille bakplåtspappret. Jag har ju inte så stor kyl så därför fick de trängas, annars är det bra om man sätter dem med lite marginaler så att de inte behöver växa ihop utan får växa fritt och mysa!
 
På morgonen så tar du ut dina bullar ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader och grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter.
 
 
Superfina blev dom! Så fint när man rullar dem i mjöl, det ger dem lite karaktär.
 
 
Nybakta bullar är nästan alltid goda, men dessa var verkligne det! Och superenkla att göra.
 
Rekommenderas! Men ett tips är att gå upp lite tidigare så att bröden hinner svalna lite innan du skär i dem.. jag hade så dåligt tålamod och var så hungrig att jag skar i dem när de fortfarande var väldigt varma (för varma). Och då är det ju lätt man bränner sig! Så var försiktiga mina vänner även om ni såklart är supersugna på dom här bullarna sådär på morgonen... ♥
Till top