J E N N I F E E R G E

Frukostdejt med amerikanska pankisar!

Frukost Permalink1
I fredags bjöd jag hit Ludvig på frukostdejt!! Det var sjukt mysigt (rekommenderas!!). Jag hade föreslagit pannkakor och när vi väl sågs tyckte luddis vi skulle göra amerikanska. Det har jag aldrig varken gjort eller smakat så det kunde väl sitta fint! Det var jättelätt och SUPERGOTT! Mums verkligen, dom blev tjocka och fluffiga.
 
Till 3 stora pannkisar eller x antal mindre eller vafan behöver du:
1 ägg
2 dl filmjölk (fast vi tog vanlig milk och det gick också bra!)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
2 msk smör
 
Vispa samman ägget och filmjölken. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt. Smält smöret och rör ner det i smeten! Smeten ska vara tjockis så det är bra om du har starka armar eller har någon nära till hands med starka armar (luddis).
 
Värm stekpannan och grädda! Jag har inget plättjärn men hade jag haft hade det ju varit 100 ggr roligare. Får kanske önska mig i julklapp. Servera sen pannkisarna!
 
Ludvig har ju då lite koll på hur dom äter de här pannkisarna i landet på andra sidan atlanten så han rekommenderade sirap till och bacon. Så vi tinade bacon lite snabbt, stekte den och så hade vi det till!
 
Jenfår var skeptisk men asså.......... tänk er lite mysmumsig deg och sen lite söt sirap och lite salt bacon på det. Pefekt mix!! Jag är IMPONERAD. Så goooott! Måste göra om pannkisarna! Och frukostdejten!
 
Idag frukostdejtade vi också men med mer vanlig frulle.. rostmackor och yoggi.. aja alla dagar kan man väl inte äta lyxpankisar..!
 
Men rekommenderar verkligen att göra såna här! Och att verkligen prova med bacon och sirap till, sjuuuuukt gott! Plus mättande!
#1 - - Mamma:

Ser fram emot att få smaka dessa😋😍

Till top