J E N N I F E E R G E

Förste hundpassare!

Dagar i bilder Permalink2
Äntligen är helgen som vi alla väntat på här: helgen då mami papi är på gotland och jennifer är förste hundpassare! Wihoo!
 
Ja jag har verkligen sett framemot detta och förberett mig både mentalt och i hemmet genom att dammsuga undan allt som zazze annars kan tänka sig äta (faktum är att detä r ju mer skitigt nu när han är här eftersom han drar in sååå mycket smuts!! hoppalöst!).
 
Men iförrgår kom dom i alla fall, Tilda och Oliver, och lämnade lille zazze här! Tilll och med dom fick separationsångest när det var dags att säga hejdå: det säger en hel del om hur älskad han är den lille sötnosen. Jag var ledig hela dagen så jag gjorde mig fin inför mitt finbesök, tog sovmorgon, handlade och pluggade lite.
 
Zazze var ganska pipig även efter vår kvällspromenix och han skällde så fort han hörde något i trapphuset.. det är ju lite skillnad på att bo i hus och i lägenhet. Men efter ett tag lugnade han ner sig och lyckades somna. Jag med! Han fick sova i min säng den sötnosen och eftersom han är för feg för att hoppa upp själv så piper han (eller morrar beroende på vilekt humör han är på) för att visa att han vill upp, så då får jag komma och lyfta upp honom. Sötis!
 
Igår vaknade vi strax innan halv nio så det blev ändå lite sovmorgon faktiskt! Vi tog en ganska långmorgonkiss innan vi var tillbaka i lägenheten igen.. jag tror zazze gillar hösten faktiskt! Han går mycket i löven och nosar i dom.. eller så tror jag det bara för jag gillar hösten: det är ju så fint med alla färger och jag tycker det är mysigt med löv på marken!
 
Efter varje promenix får Zazze lite lagom cheripp och håller på att knussla sig på mattan och i soffkanten och sängkanten. Han är så koko! Nu när det är blött ute måste man torka tassarna efter varje promenix och det hatar han verkligen. Då biter han en i ren protest, fastän han itne får. Baktassarna går rätt bra men när man kommer till framtassarna och skägget då börjar han morra och bli sur. Knasboll.
 
Och när han vill gå ut så piper han, hoppar på en och biter en i fötterna (som ni kan se på bilden). Ni kan ju gissa vem det är som bestämmer i det här huset  dessa dagarna......
 
Ja det är givetvis lille tiggaren Zazze som bestämmer numera. Jag är för snäll ibland och det vet jag, så han bara kör med mig precis som mina bajsnödiga syskon.. nä nu ska vi inte blanda in dom och det blev bra ändå (vi hade gjort upp en plan angående zazzepassning som de försökte paja genom att få mig att åka hem redan igår?? och snäll som man är vill man inte säga nej fastän man verkligen inte vill?? detta eviga problem att stå upp för sig utan att såra någon annan jaa.. öva öva öva..)
 
Efter morgonpromenix och plugg (i typ 30 min hahaha.!! jag är klar med min problemformulering nu så resten är bara resonemang om metoden och det är ju DÖTRÅKIGT att skrviva.. det går fort, men det är tråkigt så jag skjuter på det för jag vet att jag kommer kunna göra det forti veckan ändå så..) så lade vi oss och vilade i sängen. Gose!
 
Men trots att vi vilade lite igår då efter morgonpromeixen låg vi verkligen inte på latsidan! Nej vid lunch gick vi nämligen ut igen för att ta lunchprommis i linneskogen! Det hade jag planerat sen länge och tänkte att zazze nog skulle tycka om att gå där bland alla löv och pinnar och skog. Där är riktigt mysigt nere och det var som tru v ar inte så lerigt!
 
Det verkade dock som att Zazze var lite feg ibland, för han stannade och tittade på mig precis som att "du får gå först", men samtidigt så hör han ju såna ljud som vi inte hör.. så vill inte kalla han för fegis.. han är ju bara liten.. liten bjäfsis ♥
 
Vi tog selfies och mötte en annan hund som sprang med sin ägare! Blev lite impad, Zazze må ha bra tempo (!) men han ska ju lukta överallt så det blir ju stopp jämt. Nu när man gått i "stan" märker man att han fått öva lite på stadslivet! Typ stanna vid övergångsstället, gå på rätt sida när man möter hundar osv. Det gör han hemma med såklart men det är ju liiite mer action här i hässle än i klippis.
 
Fast i linneskogen kunde han gå helt fritt! Fast med koppel, såklart.
 
Promenixen i linnneskogen tog drygtr 1,5 h och ärligt talat tror jag att det var jag som blev tröttast efteråt.. så då fick vi vila igen! Senare åt vi middag och hade lite fredagsmys innan läggdags. Jag hoppade in i duschen och då följde han med in på toa och väntade på handduken jag lagt på govlet.. det är som en bebis! Han ska följa med när jag kissar också..
 
Fast jag gillar det ändå, det är mysigt att ha nån att prata med, att gosa med och ta hand om ♥. Det hade dock underlättat om man haft en trädgård så man slapp gå ut varje gång det är kissedags.. och så hade det varit lättare om man var två och inte ensam om att ha hund. Men nu är jag ju bara hundpassare och har äntligen fått känna på hur det känns att vara hundägare! Ja, jag kan nog tänka mig detta i framtiden, men inte ensam och kanske inte i en tradig lägenhet. Vi får se vad som händer, var jennifer tar vägen, vem som vill va med henne och om det finns nån hund som är lika söt som zazzi...
 
Även idag har vi promenixat i löven och så hälsade vi på ankorna vid dammen! De är så söta och zazze gick fram till stängslet för att titta lite närmare på dom.
 
Så vi har haft några mysiga dagar ihop här i hässle, men idag är det dags att åka hem till klippis igen. Mami papi kommer först tillbaka imorgon, och då tror jag han komemr bli överlyckligg.. ♥
#1 - - Mamma:

Toppensemester för Zazze!! 🐶😍❤️

#2 - - Mamma:

Perfekt hundpassare!! 🐶❤️❤️❤️

Till top