J E N N I F E E R G E

Lingonremmar!

Glutenfri bakning, Godis Permalink1
Mmm här kommer ett recept för den som gillar sötsura godisar.. detta är nämligen typ samma remmar som du kan köpa i affären, som du gör helt själv och här är det med lingonsmak. Inte alls svårt! Det kräver lite planering bara, eftersom de ska torka i ugnen i cirka 8 timmar, men annars är du good to go!
 
Receptet kommer givetvis från hembakat:
4 dl lingon
2 msk honung
1/4 tsk vaniljpulver
neutral olja
 
Sätt ugnen på 50 grader. Mixa samman lingon, honung och vaniljpulver till en slät och fin massa. Bred sedan ut denna massa (eller sörja för att använda ett fulare men mer korrekt ord) så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper smort med olja. Du ska alltså smöra ditt bakplåtspapper med oljan och sen hälla på lingonmassan!
 
Låt plåten stå mitt i ugnen i 5-8 timmar, tilsl massan har torkat. Öppna då och då för att släppa ut luft och kolla om de är klara. När massan har torkat så lossar du den försiktigt från bakplåtspappret. Klipp den sen till remmar i den längd och bred du vill ha! Och så rullar du ihopa dom!
 
Enligt receptet ska man alltså äta dom såhär, neutrala naturliga och nyttiga (!), men det blev lite fööör syrligt för min smak.. så jag rullade mina remmar i socker! Då blev det verkligen som godisremmarna i affären.. inte längre nyttigt men myyycket godare.. mums..
 
Jag bjöd på dem när mamam och papap va här och de tyckte båda att de smakade "precis som godisremmarna i affären!" Det är väl ett bra betyg? Och det är så enkelt! Och man behöver ingen läbbig gelatin eller liknande (som ju vissa veganska/vegetariska/hälsomedvetna godisätare gärna vill undvika..). Personligen läser jag helst inte på någon innehållsförteckning överhuvudtaget eftersom det är ganska ledsamt.. aja!
 
Prova gärna de här remmarna och säg vad ni tycker! Jag har några kvar i kylen som jag tänkte smaka av ikväll...
 
Idag har jag varit i Lund en stund (lol det rimmade) och läst på bibblan! Jag lämnade Hässle vid 13 och kom tillbaka vid 16. En ganska lagom tripp! Imorgon ska jag fortsätta med att skriva på min uppsats hemma, men jag kände att jag verkligen behövde åka ner och läsa i den här boken som jag inte fått tag i.. på biblioteket har de ju referensex som man kan bläddra i så jag sträckläste den och noterade viktiga saker på plattis (som jag äntligen fått liv i, jag trodde han var förlorad för alltid!!!).
 
Asså jag känner mig ärligt talat lite pepp på plugget? Lite pepp på livet typ? Vad är det som händer! Friskhetsteckena bara flödar över mig!
#1 - - Mamma:

Mycket mumsiga!!!! 👍🏻😋😋😀

Till top