J E N N I F E E R G E

Påskfirande hos Jenfår!!

Fika, Inredning, Mat, Underbara dagar Permalink2
Glad påsk på er kära bloggisar! Nu har vi kommit fram till påskdagen och imorgon är det annandag påsk. Jag tycker påsken känns så kort! Det är lite synd, men på ett sätt tur kanske men tanke på hur mycket godis och annat gottigt som kretsar kring påsken..
 
Och nu veckan innan själva påskhelgen har jag förerett inför påskfirande hemma hos mig. Det är ju en hel del man äter på ett påskbord så det var ganska mycket att konka hem på cykeln och göra i ordning osv.. men äntligen blev det lördag alltså och efter att ha städat lägenheten under förmiddagen och tagit en snabb pw dukade jag påskbordet! 
 
Jag hade ett par gula servetter i  min servettlåda och så fick jag även fina gröna växtliga servetter av Tilda i födelsedagspresent som fick åka fram dagen i ära. Det var mami papi, Oliver och Tilda som var inbjudna! Och Zazze såklart. 
 
Ser ni min lilla påskbricka? Älskar mina söta äggljus! I påskäggen gömmer sig godis.. såklart!  
 
Och så gjorde jag i ordning ett litet godis-sidobord. Min fruktskål blev godisskål. Jag har verkligen letat i hela Hässleholm efter chokladägg i folie men inte hittat någonstans! De hade en sort på hemmakväll.. så det fick blir annat inplastat godis i skålen. 
 
Det godis som är mest obligatoriskt på hela påsken enligt min uppfattning är såklart marsipanäggen från Anthon Berg!! Mmm så goda... jag köpte även de äggen som har choklad istället för marsipan i sig, för den som inte är så förtjust i marsipan som en annan..
 
Som ni skymtar i bakgrunden är där en söt liten prydnadspåskkärring.. blond och med världens leende.. ja, det är ju jag som är påskkärringen!! Och bjuder på allt godiset! 
 
För något år sedan när pappa var i Belgien över påsk kom han hem med en rolig chokladask till mig, utformad till ett äggpaket med chokladägg i. Denna ask har jag alltså sparat (äggen åts upp inom några dagar såklart hehe...) och nu placerade jag ut de få (enda) chokladäggen i hela hässle som jag hittade i den!
 
Så gullig detalj tycker jag och så onödigt att kasta liksom! Det är klart man sparar paketen och återanvänder. Kycklingarna hoppade dit för att vakta äggen men jag kan meddela er att där inte alls är många kvar för det är någon som norpat lite.. typ Tilda och Oliver mest.. hehe!
 
Strax efter fem, när familjen installerat sig och tagit med sig jansson, så dukade jag upp påskbuffén på matbordet i köket! 
 
Åh.. ser det inte gott ut?! Jag är väldigt nöjd med hur fin min lilla buffé blev!  Och jag är ju sån, ni vet, att jag gärna gör hemmagjord sill och röror och så vidare.. men allting här är inte hemmagjort (då hade jag både gått in i väggen och blivit ekonomiskt ruinerad). 
 
Jag gjorde i alla fall hemmagjord senapssill! Jag tycker inte att senapssillen som finns i affären är särskilt god och såg därför detta som ett ypperligt tillfälle att prova göra egen! Ni kommer få receptet på den i ett senare inlägg men jag kan redan nu avslöja att det både var löjligt enkelt och mycket gott!!! 
 
Dessutom gjorde jag skagenröra.. det kanske man inte brukar ha på påskbuffe (eller??) men jag tyckte det passade plus att det är så fruuuktansvärt gott med skagenröra enligt mig.... jag öste på med dill i den och med ishavsrom. Mums! Jag tycker det passade på buffén, det kändes lite fräscht och vårigt och därmed lämpligt på påsk (i jämförelse med julen där det kanske inte hade haft en lika självklart plats.. eller??)
 
 
Salladsälskare som vi är (jag, mamma och pappa i alla fall) så gjorde jag en stor färgglad sallad till oss. Och ägg är såklart en självklarhet på en påskbuffé!! Vi var alltså 5 personer och jag kokte 12 ägg.. haahaha!! Äggälskande familj men jag kan villigt erkänna att vi inte åt upp allihopa.
 
Och så behöver man ju rödbetssallad till köttbullarna och lite hederlig fransk löksill från abbas! Hovmästarsåsen som ni skymtar till höger (som man alltså har till den gravade laxen som för mig är MYCKET VIKTIG eftersom gravad lax är sjukt god) gjorde jag också själv!! Det var löjligt enkelt och troligtvis mycket billigare än att köpa en såndär hovmästarsås på burk...
 
Köttbullarna och prinskorvarna fick stå på spisen för värmning! Jag gjorde köttbullarna i veckan och nu när de skulle värmas upp igen blev det lite vääääl stekta kanske... men men, hemmagjorda köttbullar är mycket viktigt tycker jag! Mamma scans är ingen höjdare i mitt hem. Hehe. Här är det mamma Jenkost som gäller.
 
Om ni var uppmärksamma på den första bilden på påskbuffén kunde ni skymta ett par bullar i fjärran.. det är kalljäst brytbröd som jag gräddade lagom till middagen så de var alldeles ljumma och goda när det var dags att äta! Löjligt gott faktiskt och verkligen inte glutenfritt till mammas stora förtret.
 
Det bjöds även på kex med cheddarost och hederlig ädelost. Jag skar även upp honungsmelon som man kunde plocka om man var sugen på nåt sött till allt det salta! 
 
Det var verkligen jättegott! Och blev väldigt lyckat känner jag som värdinna, för mina gäster tyckte också det var gott :) Möjligtvis att Tilda inte riktigt uppskattade det på samma sätt som oss för hon åt nämligen bara bulle, köttbullar och ägg.. haha! Men personligen så älskar jag sånhär påskmat! Mumselimums. Och så gosigt att dela med sig utav maten och äta ihop med familjen! Fest var det här!! Typ. 
 
Dessutom blev det massor över så det blir minsann påskmat idag med här. 
 
Efter maten gick vi på äggjakt! Där låg massa ägg gömda i lägenheten som utgjorde ledtrådar.. när ala ledtrådar var funna skulle man lösa gåtan för at hitta sitt ägg! Så gosigt! 
 
Vi blev så sjukt mätta efter all mat så vi väntade ända till strax innan 9 med att äta efterrätt!! Phewww... och vad bidde det då för efterrätt?? 
 
Jo! Hemmagjorde glutenfria mazariner och så en cheesecake med saltkolasås och popcorn! Det var såå gott faktiskt. Dock tror jag tårtan hade varit ännu godare om den varit helt kyld.. men sånt är svårt att veta innan man gjort den nån gång! 
 
Min mage höll typ på att dö sen.. om jag hade haft en knapp i byxorna hade den ploppat! Typ så mätt kände jag mig. På kvällen stannade Tilda kvar när de andra åkte hem! Vi kollade på "Everything sucks!" på netflix och den var faktiskt riktigt bra! Rekommenderar. Även om den kanske var ganska förutsägbar så var den ändå gosig och trevlig att se. 
 
Och såhär såg värdinnan ut, dagen i ära! Jag klädde mig  i min gula klänning som jag inbillar ger mig fin form på kroppen (typ kurvig) men jag vet inte, jag kanske snarare ser tjock ut.. aja. Jag tränar ju 5 dagar i veckan vad tusan! .
 
Zazze var trött redan när han kom fram och blev bara tröttare och tröttare under kvällen.. men han är ju sååå gosig! Längtar efter egen hund och bebis och man och hela köret, men det vet ni ju redan.. 😇
 
Idag har jag och Tilda mest segat, det har nästan varit för mycket segande för mig men det kan väl vara nyttigt också! Nu är vi hemma i Klippan och jag ska stanna här till imorgon. 
 
Fortsatt glad påsk på er! Hoppas ni har haft det bra hittills! 
 
#1 - - Mamma:

Väldigt mumsigt!!!!! 👍🏻😋👍🏻😋😍❤️

#2 - - Sofie:

Så fint ordnat! Du är verkligen piffig och duktig på att laga mat och baka <3

Till top