J E N N I F E E R G E

Första advent hos Jennifer!

Inredning, Jul, Underbara dagar Permalink1
Första advent var ju igår och den firades hemma hos mig i min lilla lägenhet! Det blev adventsfika hos mig helt enkelt och kakorna förberedde jag under veckan, liksom själva julpyntningen!
 
Jag gillar att julpynta antingen på första advent eller till första advent. Och nästan allt pynt har kommit fram! Det enda som saknas är belysning och julgranskulor i granen. I övrigt har mina tomtar, ljus och röda dukar kommit fram.
 
På matbordet i vardagsrummet står där en adventsbricka med tema natur! Typ. Riktigt klassik ljusbricka med mossa, små prydnadssvampar och vita ljus. I hallen har jag ställt min guldiga spegelbricka med fyra st tjocka guldljus på. Lite mer "modernt"!
 
Mycket går i guld och nytt för i år är stjärnan som ni ser i mitten på min blombänk! Den köpte jag på flowerteam och jag tycker den är så himla fin i sig själv. Den passadre bra där!
 
Uppe på vitrinskåpet sitter lille Julemusen. Och om ni tittar noga ser ni ett tomtepar som pussas uppe på byrån...
 
Jag tände mer eller mindre samtliga ljus i vardagsrummet igår! Det gav så mysig stämning tycker jag! Jag är ju en fegis när det gäller ljus och eld osv men när man är i samma rum som ljusen och verkligen ser dom så tycker jag bara det är fint och trevligt. Men jag påminde Tilda och Oliver flera ggr att kolla till ljusen när jag, mamma o pappa var ute på julskyltningen. Hehe!
 
Japp, det var nämligen julskyltning i Hässleholm igår! Jag kom hem med ett par trevliga fynd faktiskt! Bland annat tre toppar från hm (mer eller mindre nödvändigt ja) plus lite julplock från TGR. Ni får se det i morgondagens blogginlägg!
 
Men tyvärr så regnade det ju typ hela dagen igår så det lockade inte att gå ut direkt.. där var inte mycket folk när vi kom, men dert var ju samtidigt rätt skönt. Även om julskyltning kanske inte är så märkvärdigt längre är det ändå en fin tradition tycker jag att gå på.. ❤
 
Innan julskyltningen och innan fikan så bottnade vi med lite kinamat från Tasty garden. De är ju bara såå goda där nere. Oliver hade inte ätit på hela dagen den knäppisen så han slukade sin rätt. Jag tog nudlar delux och lyckades få ihop en matlåda tlil morgondagen (alltså tills idag!). Perfekt ju.
 
Ovanstende bild har jag tagit bara för o visa er hästen.. den är också från flowertram och tycker den är så söt! En gullig guldig detalj liksom. Och den passar ju även när det inte är jul.
 
Men men! Efter kinamat och efter en tur på stan för o kolla julskyltningen var det äntligen dags för lite adventsfika!
 
Aftonens meny lyder som följer:
saffransglass med lingon o pepparkaka
kanelbrownie med saffransglasyr
kärleksmums till barnen
cookies med vit choklad och tranbär
pepparkakor
 
De två sistnämnda är faktiskt köbe-kagor! Japp, jag lät mig själv köpa köbe-kagor. Riktigt skönt. Man måste faktiskt inte göra allting själv jennifer..
 
Saffransglassen var härligt gul och smakade riktigt mycket saffran! Som lussebulle fast i annan form typ. Krämig och god. Dessutom löjligt lättgjord! Har haft receptet hemma ett tag men inte provat, är så glad att jag äntligen gjorde det! Glassen gick hem hos alla utom Tilda som inte gillar saffran.. så då kan man ju förstå att deta inte var någon höjdare för hennes del.
 
Mina kanelbrownies var glutenfria och blev ganska så kladdiga. Men goda! Dock vääldigt mäktiga. De hade många olika smaker eftersom där både var kanel i, pistacshnötter, saffransglasyr och vit choklad.. phuu.. ni förstår ju själva att magen sprack efteråt kanske??
 
I den röda burken lade jag ner lite julskum. Och så hade jag köpt en ask aladdin med som jag bjöd på. Aladdin känns så typiskt gamlingar och typsikt jul. Alla gamlingar har det. Och till jul finns det alltid. Jag tänker att jag är inte sämre än att jag tar efter traditionerna och köpte mig helt enkelt en ask nu när jag skulle ha gäster!
 
Mina kärleksmums ser ni i bakgrunden.
 
....... och de blev faktiskt inte alls bra. SNYFT! Ändå hade jag provat receptet innan! Men de blev inte riktigt klara, jag vet inte om jag haft fel på ugnen eller någonting men i mitten var det bara smet. Längs med sidorna fanns några färdiga bitar (om än ganska kladdiga) men det i mitten gick liksom inte att äta.. så tråkigt! Som tur var var bitarna runtomkring goda. Lite ironiskt, för jag har aldrig misslyckats med något så enkelt som kärleksmums!! Men jag tror det blivit fel på ugnen och att jag haft dom inne för lite. Kanskeh ade jag för lite värme.. men men!
 
Där blev en hel del kakor över! Hälften åkte hem till Klippan, hälften stannade hos mig. Men jag tror jag får stoppa ner en del i frysen faktiskt, jag hinner inte äta upp allt själv.. hehe!
 
Så det var mitt lilla adventsfirande.. så mysigt! Jag tycker om att vara värdinna ❤ ävenj om det klart var tråkigt med kärleksmumsen.
 
Har ni förresten sett julkalendern i år? Jag tycker den har potential! Kul ju!
 
Hoppas ni hade en fin advent ni också!
 
 
#1 - - Mamma:

Supergoda kakor och glass 😋😋😋och jättemysigt med julpyntet hemma hos dig 🤶🏻😍jag tycker kladdiga är mumsigt 😋😋

Till top