J E N N I F E E R G E

Diskbråck, loppis och fika

Dagar i bilder Permalink0
 Godkväll bloggisar! Måndag igen och hur mår ni? Jag mår trött och lite yr i pottan men tror jag har ätit och druckit lite dåligt idag..
 
I helgen var jag hemma hos mami papi för att titta till Zazze! Han har fått diskbråck och man märkte såååå tydligt på honom att det var något som inte stämde. Jag menar, titta bara på bilderna så ledsen han ser ut. det syns liksom i ögonen att det gör ont.. Så doktorn har ordinerat vila och inget hoppande eller busande. Men Zazze var inte ens på humör för bus! När jag knackade på dörren på fredagseftermidagen så skällde han inte ens! Då vet man att något är fel.
 
På kvällen kollade vi på Hallonbåtsflyktingen (ja jag rekommenderade den till familjen också så nu har jag sett den två gånger hahaha) och då varierade Zazze sig mellan att gömma sig under soffan och under muppstolen.. inte roligt att se vår lille pojke må så dåligt.
 
På lördagsmorgon var det nästan ännu värre, men då hade han sovit på det kalla golvet och inte rört sig på flera timmar: klart man blir lite stel då. Men efter att han fått i sig sin medicin började vi känna igen honom mer och mer. Han åt till och med lite ur blomkrukan och när Zazze äter ur krukorna vet man att han har tråkigt = han mår bra. Haha!
 
Samtidigt så får vi inte ynka honom för mycket så att han blir helt slapp sen! För han kommer ju bli frisk, men det tar ett tag.. precis som det gör för oss människor om vi får diskbråck. Jag försöker hela tiden jämföra och relatera så man förstår liksom att han kommer bli bra igen..
 
Jag åkte hem till Hässle igen på lördagskvällen och hade en liten egokväll med mig själv: jag duschade länge, provade brun-utan-sol, jag kollade på serie i soffan, åt oförskämt mycket ostbollar och sombreros, drack loka crush och sen la jag mig i sängen alldeles mätt i magen vid typ tio-tiden. Jag bara älskar såna kvällar! Även om jag liksom är ensam på kvällarna i veckorna med så är helgkvällarna lite speciella: för då FÅR jag slappa och äta oförskämt mycket av det jag är sugen på. Såhär i veckorna FÅR jag inte slappa och äta på samma sätt.. oh det finns väl för och nackdelr med det.
 
Men innan jag åkte hem tll Hässle så kom mormor och besökte oss! Och då gick vi till loppisen Tre Damer i Klippan! Den må va ganska liten, men där finns mycket roliga saker! Jag fyndade ett virkat sängöverkast, två fat och en tårtspade.. jag tänker jag visar er bild på mina fynd sen! Mormor fyndade ett virkat sängöverkast hon också. Det blir riktgt riktigt fint att ha på sängen! Det var mamma som började med det här och nu har hon startat en hel trend.. hehe!
 
Så igår fixade jag och donade lite hemma innan jag mötte upp Sofie för en fika på espresso house! Så himla mysigt och roligt att hänga och prata lite. Hon hade varit i kk och då passerar man ju hässle! Perfekt med ett litet catch up-möte såhär en söndageftermiddag. Det var supermysigt och vi blev supermätta. Efteråt gick jag till gymmet med massa kaka i magen... det gick, men det var tungt.. inte att rekommendera! Hehe.
 
Idag har det varit skola 9-12 sen hade vi litteraturseminarium som jag var samtalsledare för. DEt är alltid lite nervöst när man ska vara det, men en del av mig tycker det är rätt roligt och utmanande och det gick faktiskt ganska bra! När jag kom hem tränade jag rumpis och lyckades knäböja 60 kg! Wihooo!
 
Nu, mina vänner, så måste jag varva ner och sen sova lite.. känns som om hjärnan går på högvarv av någon anledning.
 
Puss på er! Hoppas ni har haft en mysig helg och en bra start på veckan idag.

Det blir fint

Dagar i bilder Permalink0
Denna bilden hittade jag igår när jag kollade efter fina love quotes.. så himla fin bild! Och text. Det kommer ordna sig för mig också!♥
 
Idag har jag haft lite sovmorgon (ända till kl 7 .30!) och sen var det dags för psykologen kl 9. Det var skönt att prata av sig och få lite ordning på tankarna. Hon är typ som mitt bollplank. Och jag känner att den här framtidsfrågan den verkligen skymmer allt postiivt i min vardag och färgar det, det är som ett moln som hänger över en.. så det ska jag jobba med.
 
Direkt efter psykologen gick jag till gymmet! Det var riktigt tomt sådär kl 10 på förmiddagen så det var skönt. Jag tränade axlar och bröst och det kändes riktigt bra. Axlarna såg fina ut i spegeln.. och när man tränar axlar så MÅSTE man ha linne på sig. Så man ser liksom musklerna. Att ha tshirt eller långärmad är ett big NO NO! Man vill ju se lite hur man ser ut..
 
Och efter gymmet hade jag tvättid 12-16 och nu har jag bara suttit och pluggat.. segt men jag kollar på serie samtidigt så det blir lite lättare! Strax är det dax för middag, sen tänkte jag nog reka lite inför framtiden sen kanske rita eller läsa eller kolla på film i sängen.. något sånt!
 
Det kommer bli bra allting tror jag! Imorgon är det föreläsning i helsingborg 9-13.. segt men det ska nog gå an.

Jag är inte gjord av sten

Tankar Permalink2
Godkväll bloggisar!
 
Hur mår ni? Jag är väldigt, väldigt trött.. det är många tankar som snurrar i huvudet. Särskilt om framtiden. Jag tar ju examen i sommar, 31 maj närmare bestämt, och jag vet inte om jag vill börja jobba till hösten..
 
Det låter kanske lite dumt och bortskämt att bara slänga ur sig det sådär, men jag känner att om jag ska gå vidare till jobbe-livet hade jag velat ha någon att bo med, en partner att komma hem till (eller en hund eller nåt).. eller så hade jag velat vara singel så kan man leta efter någon och roa sig liksom, men att ha det såhär, vara ihop med någon som man inte kan vara med och då gå vidare till jobbe-livet, det känns så himla meningslöst. Ni vet jag längtar efter samboliv och lite sällskap. Det blir mindre påtagligt som student för då gör man lite som man vill och den här spiralen äta jobba sova dö blir inte lika tydlig när man är student tycker jag.. så jag överväger att söka in och läsa master i socialt arbete till hösten. Jag gillar ju att plugga och redan i göteborg funderade jag över att läsa master när jag var klar.
 
Jag bara känner att jag kanske inte riktigt är där jag önskar jag var när jag ska göra mitt inträde på arbetsmarknaden.. och man ska jobba i så många år framöver.. och jag vill inte komma hem till en tom lägenhet, jag vill leva med någon (ja jag kan tänka mig en hund i värsta fall eller om jag inseminerar mig själv och får ett barn om ingen vill ha barn med mig i slutändan).
 
Det låter kanske desperat och fjantigt men är det inte ganska mänskligt att vilja ha någon att leva med? Vi är ju ändå par/flockdjur liksom..
 
Och jag känner att jag försöker gå vidare och leva på som vanligt och det går bra, men jag får inte så mycket tillbaka. Det känns som att man redan är bortglömd och som att man är för barnslig för man är kvar här.. på tåget imorse tittade jag på massa massa love quotes på facebook. Jag är så trött på alla "jag kommer va singel för evigt"-memes, jag vill ha lite hoppfulla. Sparade en hel bunte i mobilen. Även om det kanske inte blir som jag tänkt mig eftersom den jag vill leva med kanske inte längre vill leva med mig, så kommer jag inte bli ensam.. kärleken finns därute även för mig, om det så blir en hund eller ett barn som jag skaffar själv.
 
Alla säger åt mig att vara rädd om Ludvig: men är det någonsin någon som säger att man ska vara rädd om mig?
Till top