J E N N I F E E R G E

Finbesök

Dagar i bilder Permalink0
Igår fick jag finbesök i min lägenhet av mormor och Jerker! Det var bestämt sedan ett tag tillbaka och jag såg framemot att få lite sällskap. Dock var lägenheten som en bastu men det är ju svårt att inte ha en bastu hemma när det är världens värmebölja ute...
 
De kom mest för att göra mig sällskap, men när mormor frågade dagen innan om jag behövde hjälp med något kunde jag inte låta bli att nämna min tavellist som väntade på att bli uppsatt. Jag har ju betongväggar i större delen av lägenheten och då är det inte så lätt att bara sätta upp grejer på väggarna, utan man behöver ju rejäl borr till ändamålet och så..
 
En sådan borr hade Jerker med och vi mätte ut var vi skulle borra i väggen och allt. När det sen var dags att borra, ja då börajade det bra men sen liksom slant borren eftersom det var ett stort hål bakom!! Jerker knackade på väggen och PRECIS där vi borrade började något konstigt ihålgit och bara några centimeter bort var det betong igen. Snacka om otur............................................................................
 
Men vi slog våra kloka hjärnor ihop och kom fram till att vi kunde lösa det på annat sätt, men då behövde vi en borrmaskin! Vi kom överens med mami o dadi som ändå skulle österut att de skulle köra inom min lägenhet och dumpa borren. I väntan på borren så gick vi ner till Tasty garden och åt middag.. mums!
 
Klockan hann bli halv sju innan det var middag så jag var riktigt hungrig. Jag provade tre små rätter och det var verkligen jättegott. Ganska mycket mat om man säger så, men som sagt: jättegott. Det som är så bra med just tre rätter är att man får lite av varje!
 
Mormors mat ser ni till höger, det var wokad kyckling med grönsaker.. också supergott!
 
Min balkong är helt outhärdligt varm just nu... på förmiddagen går det bra, men då är jag ju och jobbar! Balkongen ligger i västerläge och har alltså kvällssol.. så när man kommer hem från jobbet och träningen och vill koppla av på balkongen sådär vid 8-tiden så är där fortfarande 30 grader ute och gassande sol!
 
Det går inte att vara där liksom! Jag försökte läsa utvandrarna på balkongen i helgen men jag klarade bara 10 minuter sen fick jag gå in och svalka mig i soffan! Phewwww...
 
Igår var inget undantag men trots detta arbetade vi lite på balkongen också!
 
Mormor och Jerker hade nämligen med sig bud från mami papi: en tomatplanta och en purrpurrvinda... och såhär blev det!
 
Tomatplantan hamnade i mitten på balkongen, lite skyddad mot all sol. Purrpurrvindan hamnade i högra hörnet tillsammans med min relativt nyinköpta spaljé! Ska bli spännande att se hru den växer uppåt och slingrar sig och kringlar sig...! Den hade redan nu rätt långa rankor.
 
Men vad tycker ni förresten? Har inte min balkong blivit supermysig?! Vem vill inte ta en fika på balkongen med mig liksom?!
 
Här har vi min tavellist!
 
Just nu ser det ju lite sådär ut med tanke på att skrivbordet är stökigt och soptunnan där nere ser för jädra tradig ut. Plus det saknas ju tavlor på tavellisten.. men ändå! Ni förstår vinken liksom och var den ska sitta.
 
Sen om man sätter upp en lite längre tavla till vänster tror jag det kan bli jättesnyggt och liksom "binda ihop" skrivbordet med bokhyllan som kommer lite längre till vänster.. japp japp.. Snart bott här i 2 år alltså men fortfarande är min lägenhet ett projekt.. hehe!
 
För att belöna väl utfört arbete så åt vi lite glass. Mormor och Jerker hade med sig 3 olika sorters glass i alldeles lagom förpackningar med smakerna saltlakrits & chili, kola & havssalt, citorn & ingefära.
 
Det var så gott! Och så gott att äta något kallt som kyler ner.. mmummms.. jag tyckte nog vid just detta tillfället att citron&ingefära var godast. Den var verkligen överranskande god och fräsch liksom! Passade bra til lvädret. Men saltlakritsglass är alltid gott.. och kolaglassen var alldeles krämig och söt men en liten touch av salt som balanserade upp det söta... som ni kanske fattar så var alla goda!
 
Och nu vid glassätandet fick jag tillfläle att inviga mina nya glasskålar från ikea! Så roligt. Det var faktiskt jättebra att äta ur och rymde mycket mer glass än vad jag förväntade mig (på gott och ont hehe)...
 
Mormor och Jerker åkte tillbaka hem igen strax innan tio så det blev en sen kväll. Men det var så roligt och trevligt och mysigt så det gjorde mig ingenting ❤. Jag var inte ens särskilt trött när jag skulle lägga mig för jag hade haft det så hygge-igt så jag låg och kollade på mobilen i minst en halvtimme efter släckning..
 
Och imorse vaknade jag och...... HADE SOVIT GOTT!!
 
Första gången på länge känns det som! Jag tror värmen har tagit ut sin rätt på min sömn. Jag har alltid haft lätt för att somna och sovit hela natten väldigt bra.. förutom precis när jag blev sjuk (och då märkte jag verklgien hur helt jäkla LIVSVIKTIGT det är med sömnen) men nu på senare tid har det inte varit allls skön sömn för mig.. först resonerade jag om det kanske var mina grubblerier som höll mig vaken, men sanningen är jag har grubblat på värre saker och mått mycket sämre än nu och ändå sovit som en stock. Så jag tror verkligen det är värmen som satt min sömn ur spel!
 
Men som sagt: idag sov jag gott. Jippie!
 
Och idag hade jag på mig en svart kjol och ett vitt kort linne. Jag tycker ju det är så fint att matcha crop tops med höga underdelar... på jobbet känns det inte så lämpligt med crop top annars liksom, men här när det bara blir en pytteliten rand med hud går det bra tycker jag. Dessutom var min utstyrsel himla sval och skön, vilket behövdes i denna värmen..
 
För att piffa till det tog jag lite läppstift till. Jag tycker det är så löjligt roligt med kläder och smink och hår och utseende alltså. När jag går på löpbandet på gymmet så spenderar jag majoriteten av all tid på att tänka på vad jag ska ha på mig nästkommande dag. Lol.
 
Men under dagen har jag haft ltie elaka tankar om min outfit... typ att min mage putar för mycket för att jag ska få ha sånt här på mig och att jag har kurvor på fel ställen.. så idiotiskt, men det har förpestat tillvaron lite. Har verkligen inte lust att umgås med dem men de är så envisa...
 
Nåväl.
 
Nu har jag visst ätit lite mer glass från igår.. lika god idag som igår! Och nu tänkte jag bara skriva lite dagbok sen stänga ner datorn och släcka lampan. Imorgon är det fredag!
Till top