J E N N I F E E R G E

Kärlekspepp!!!

Tankar Permalink0
 
Må jag vara lugn och lycklig.
Må jag leva i glädje och lätthet.
Må hela den här planeten vara i balans.
Må alla djur och alla växter vara skyddade från faror.
Må jag vara lugn och lycklig.
 
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
 

Långpannefranska!

Brödutmaning, Matbröd Permalink0
Nu med min bästis assitenten tycker jag det sitter finfint med lite brödBONANZA här på bloggen! Detta receptet kommer från den uuuunderbara boken "Rutiga bakboken" och blev så himla himla gott. Enkelt var det också, eftersom det bara skulle ner i långpannan!
 
Till 30-40 bitar behöver du:
50 g jäst
50 g smör eller ½ dl olja
6 dl mjölk eller vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
1 dl vetekli
ca 1,2 liter vetemjöl
 
Till penslingen:
mjölk eller 1 ägg
vallmofrön
 
Börja med att smula ner jästen i en degbunke Smält magarinet och häll på vätskan. Om du istället använder olja så blandar du oljan direkt med den vätska du valt! Värm degspadet till fingervärme. Lös sedan upp jästen i lite av degspadet och häll ner resten av degspadet.
 
Tillsätt salt, socker, vetekli och mjöl. Arbeta degen kraftigt, men den bör vara ganska så lös!
 
Häll sedan degen i en välsmord långpanna, cika 30-40 cm! Platta ut degen med en mjölig hand så den blir jämn och fin. Markera små knubbiga rutor med en mjölad eller oljad kniv. Nagga sen degen med en gaffel och täck den med en bakduk! Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
 
När ditt bröd jäst klart så penslar du det med mjölk eller uppvispat ägg. Därefter strör du över riiiikligt med vallmofrön. Muuuums!
 
Grädda brödet mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter!
 
Tadaaa!
 
När brödet är färdigt så stjälper du försiktigt upp brödet, vänder på det och låter det kallna utan bakduk på galler. Sen är det bara att smaka av de söta små rutorna du gjort!
 
Som sagt: väldigt gott och väldigt enkelt. Vallmofröna är pricken över i:et! Prova vet ja! ❤ även om du inte har en assitent så looovar jag att det blir bra ändå!

Gårdagens outfit!

Dagar i bilder, Tankar Permalink0
 Såhär såg jag ut igår på jobbet! Det har ju varit fint väder men ändå inte jättevarmt så då tyckte jag en 3/4 långärmad figurnära klänning satt finfint! Jag tycker den omfamnar min kropp på ett smickrande sätt 😍. Gud vad det lät cheesy! 

Just nu ligger jag i sängen hemma hos mami papi helt utslagen.. har hållt igång hela dagen med tvättning, strykning, städning, diskning och så lite träning på det! Körde ett göttigt axelpass och speglade rumpen i mina vita lagom genomskinliga tights. 

Typ hela min mobil är full i hoppfulla kärlekscitat.. tror jag ska lägga upp några här nån dag. Jag inbillar mig att jag ser med hopp och glädje på framtiden. Och tills dess: må jag vara lugn och lycklig. 

Nu under veckan har jag satt mig ner och mediterat 10 minuter innan jobbet. Jag lyssnar på "kärleksfull vänlighet till alla" som finns i appen lugn och lycklig, sen avslutar jag den med att upprepa följande fraser ett par gånger:

"Må jag leva i glädje och lätthet.
Må jag vara lugn och lycklig. 
Må jag leva i glädje och lätthet. 
Må jag vara lugn och lycklig." 

Och att meditera på detta vis 10 minuter innan jobb, det gör stor skillnad måste jag säga!!! Jag upplever ett slags lugn inombords, en känsla av att vara tillfreds med livet såsom det är och en vilja att fortsätta kämpa och ta mig igenom en dag till. Precis som han säger i övningen så tackar jag mig själv varje morgon för att jag tar mig tid att meditera. Det är så nyttigt och skönt för själen. Och om det är nåt min själ behöver är det vila, kärlek och omtanke ❤️❤️❤️

Nä nu släcker jag nog lampan kompisar.. som sagt är jag trött av att ha hållt igång hela dagen.. tur det är lördag imorgon. Kram på er!
Till top