J E N N I F E E R G E

Mandelmanns

Dagar i bilder Permalink0
Förra helgen var jag, mormor och Jerker nere på Österlen och besökte Mandelmanns trädgårdar: igen! Vi var ju där förra året också, men det är verkligen ett ställe dit man kan åka fler gånger.
 
Påvägen er fikade vi i Önneköp på Björkvallen! Det var lite kyligt ute faktiskt, det märks att det börjar bli höst nu! Jag och mormor hade filt att sitta på så det var skönt för rumpisen.
 
 
Vi hade med oss kaffe och mackor som vi fikade på. Vi hade köpt förmiddagsbiljetter till Mandelmanns och då skulle man komma dit mellan 11-14 (men man fick stanna till kl 17 om man ville). Lite dålig tid ändå eftersom det är mitt i lunchen! Och sist vi var där hade de inte jättemycket lunchalternativ, snarare fika i form av kakor och bakelser.. så det var ett klokt val att ha med lite färdkost som vi alltså åt i metropolen Önneköp!
 
Väl framme så frös jag lite så vi gick raka vägen in i tomatdjungeln! Som alltså ligger i ett växthus där det är varmt och skönt.. och där är så häftigt!! Massa tomater i rader som hänger i tunga klasar... man vill bara plocka och smaka, men det får man ju såklart inte (och det ifrågastäter jag ej!)
 
Vi gick runt i trädgården och helt plötsligt stötte vi på en söt, inte helt oblyg kisse! Den strök sig längs våra ben och sniffade lite.. den var inte jättekelig, men den kom ändå fram och hälsade på oss!
 
Bredvid grisarna låg gässen och vilade. Det såg riktgit fridfullt ut! Men gäss är ju läskiga i övrigt tycker jag.. de kan ju typ attackera en om man inte är försiktig.. så jag tittadep å dem på avstånd och fotade helt enkelt.
 
Grisarna var på sin plats och lekte och bökade i jorden. Där var en liten bebbe-gris precis som förra gången också! Och så var ju mamma gris där med och bökade mest av alla.. men de små grisarna är ju som sötast! Och de är så fina när de är prickiga och inte helt enfärgade.
 
Det är rogivande att bara gå runt i trädgården, och det är kanske också därför så  många åker dit. Man mår så bra av att vara ute i naturen och bara... titta på den och njuta av omgivningen. Lite mindfullness helt enkelt!
 
I vissa gångar i trädgården hade Mandelmannarna lagt ut lite ull. Så skönt att gå på!
 
Men mitt favoritställe i trädgården är nog ändå vid dammen! Det är så fint med vatten.. liksom hav, sjö, vattenfall, damm... allting blir vackrare då.
 
Och ser ni så grönt det är? Jag som älskar grönt! Det ger sånt lugn och känns så skönt.. det heter ju "grönt är skönt" av en anledning liksom..
 
Så småningom kände vi oss färdiga med trädgårdsturen och lämnade trädgården. Mormor och Jerker köpte lite tomater och bröd i gårdsbutiken. Det kom världens skyfall precis när vi skulle gå så det var tur att vi var färdiga lagom till regnskurarna! Nog för att det är fint i trädgården, men så kul är det inte att gå där när det spöregnar..
 
Efter vår lilla tur var vi lite hungriga! Det var ju ett tag sen vi fikade i Önneköp liksom.. så vi åkte till Burhes i Kivik och åt stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör. Mumsigt var det!!
 
En gosig utflykt helt enkelt! Rekommenderar er verkligen att besöka Mandelmanns om ni inte gjort det än!❤
 
Till top