J E N N I F E E R G E

Tung ryggsäck - tunga dagar

Tankar Permalink1
Det har varit några tunga dagar nu. Jag har haft många tunga dagar i mitt liv och allting grundar sig i en sak: min ryggsäck är för tung. Och vem är det som envisas med att fylla på imed tegelstenar i den där förbannade ryggsäcken, tänker jag. Innan jag plötsligt kommer på: ah, just det, det är ju jag själv...
 
Jag bär inte bara mina erfarenheter och lärdomar i denna ryggsäck (vilka förvisso är rätt så lätta att bära) utan även all skuld, skam och allt ansvar för mitt eget elände. Även sånt jag inte riktigt kan rå för åker ner i ryggan. Typ att jag blev sjuk för 2 år sedan. Typ alla mina misslyckanden.
 
Och för mig är inte ett misslyckande bara något att rycka på axlarna åt. För mig är ett misslyckande ytterst personligt. Ansvaret är mitt och stenen åker ner i ryggsäcken. Det är mitt fel att jag inte kan hålla igång en relation. Det är mitt fel att jag inte presterar på topp på arbetet alltid.
 
Mamma skrev till mig att det var lite väl hårt att tänka så. Man är ju ändå två i en relation. Och allt kan hända, både när man är ung och när man är gammal. Och det är aldrig den enes fel: det är ju ingens ansvar............ saker och ting händer, vi kanske inte alltid tycker om dom, men de händer av en anledning. Det är inte mitt fel. Jag har inte gjort något fel, även om jag vill inbilla mig det. Jag tänker tillbaka på saker jag sagt, saker jag gjort, men där är ju inget fel, inget dumt, inget överhuvudtaget: för det finns inga fel. Ansvaret är inte mitt. Det finns en mening med vad som händer, även om vi inte vet om den än. Jag måste tänka så både för att orka ta nya andetag och för att släppa ansvarsfrågan. Ansvarert är inte mitt, skulden är inte min, skammen är inte min: shit happens.
 
Kanske är det gud som har en finurig liten plan för oss, kanske är det ödet, oavsett vad så bara måste det finnas något större än det här som vill oss väl.. "planeten är för liten och kalendern för begränsad" som timbuktu säger.. för om jag tänker tillbaka på det: allt mitt elände har lett till något gott. Även om det knappast är särskilt gott, trevligt eller vacker i stunden. För en kvart sedan hängde jag över handfatet i badrummet och grät. Det var fulgråt, jag gapade, jag pep, jag led. Det är inte vackert men det är livet.
 
Jag skulle föredra sådana sammanbrott framför mitt förbannade magont/illamående. Jag får det av ångesten. Man tappar aptiten eftersom man mår illa (men jag äter ändå för det blir inte bättre annars). Men det är tröttsamt att ha ångestmage. Det är tröttsamt att jämt känna att man springer i motvind när man är en prestationsprinsessa, när kraven är skyhöga och du piskar dig själv tills du blöder.
 
Så istället för att tänka att när någon inte gillar mig så är det den personens problem, så blir det mitt problem. Det är mitt fel, det är jag som ska anpassa mig. Och det är så med allt jag gör! Så kan man inte leva. Ansvaret är inte mitt och jag har ett egenvärde bara i mig själv, utan mina prestationer, bara som min person. Samtidigt är jag väldigt stolt över mina prestationer, den här piskan har tagit mig långt, men jag måste vara snäll mot mig själv på kuppen. Annars kommer jag aldrig ur detta levande. Och det har vi redan fått en tankeställare om 6 oktober 2016 när jag var på vårdcentralen. Det har bara gått bättre sedan dess och det är på den vägen vi vill gå. För att fortsätta på den vägen kan du inte skylla krossade hjärtan och brustna relationer på dig själv. Det är inte mitt fel. Det är inte ditt fel heller. Även om du har sårat mig otroligt mycket och gjort många fel.
 
Det är dags att jag är snäll mot mig själv. Det är dags att jag är förlåtande mot mig själv. Sänka kraven såväl i arbetslivet som privatlivet. För annars kommer jag inte ur det levande. Och leva är det enda jag vill.
 
Förlåt. Jag förtjänar bättre ❤. Jag förtjänar snällare bemötande: av mig själv. Förlåt igen. ❤ Du är good enough (mer än så), du gör allt vad du kan, du är intelligent, vacker och trevlig. Förlåt för de hårda orden, förlåt för alla tegelstenar jag lägger i din ryggsäck, förlåt för alla sammanbrott jag låter dig genomlida. Du kommer ur det starkare, det vet du. Men jag vill inte ta kål på dig på kuppen. Världens finaste.
 
Förlåt igen.❤
 
🤗Jennifer, du är förlåten...🤗

Hemnes <3

Inredning, Underbara dagar Permalink0
Förra helgen när jag och mamma var på Ikea i Älmhult köpte jag en fin 5-lådors hemnes byrå till vardagsrummet.. men jag köpte den inte på ikea utan av en privatperson via blocket!! Hihi. Istället för 1300 kr nypris fick jag den för 800. Som ny! Dessutom ihopmonterad (vilket är guldvärt för mig som är mer eller mindre handikappad vad gäller att montera ikea-möbler).
 
Inne på ikea fyndade jag en ny liten växt att ha bredvid tvn! Tidgiare hade jag min palm från ullared där, men den har varit död sen länge.. nu provar jag en annan växt (vet ej namnet) men tyckte den var himla fin!
 
Mitt vardagsrum börjar faktiskt bli färdigt vad gäller möbler.. det som saknas är väl något på väggarna och eventuellt en matta vid soffan.. men det får ta sin tid. det har ju "bara" tagit 2 år för mig att komma såhär långt i hemmet.. hehe.
 
Inne på ikea hade de även supersöta mini-burkar i 3-pack som jag köpte. Och små kaktusbollar på tub eller vad man ska säga som man kunde ha i vatten.. jag la mina bollar i mini-burkarna och fyllde på med vatten.. lite coolt ändå tyckte jag. Vi får väl se hur länge jag tycker det är coolt.. höhö.
 
Jag väntar på ett paket från jotex innehållandes lite höstiga kuddfodral.. jag beställde det i förra veckan men än har det inte kommit.. sssnark. Men det ska bli roligt när det kommer! Ser framemot lite höstinredning och ta bort det gula och rosa i hemmet (som för mig känns ganska somrigt).
 
Igår var jag på Väla med Julia och Camilla!! Ihhhh.. Vi var där 9.39, alltså innan dom öppnade vid 10.. så vi fick stå på parkeringen och glo ett tag innan de ÄNTLIGEN öppnade dörrarna.. tyvärr så köpte jag jättemycket grejer, men det mesta behövde jag faktiskt. Och att få så mycket grejer för den summan pengar det är inte så farlgit egentligen.. asså om man slår ut det, ni fattar...
 
Nåväl. Jag köpte bland annat toppen som ni ser här ovan inne på zara! Så söt. Älskar vita tröjor av olika slag. Och så åt jag sallad med skagenröra till lunch medan Julia och Camilla tog varsin hamburgare. Mumms!!
 
En gedigen fyndlista blev det:
- 3 st tröjor
- 2 st byxor
- 1 par skor
- 1 par öronmuffar
- 1 jacka
 
.....
 
Efter väla-besöket kom jag hem till mami papi o vilade en stund innan jag gjorde mig i ordning för bbq-kväll hos Celine! Celine och Adam var värdar och det grillades massa kött... med tillbehör som potatis, sallad, fetaost och svamp. Och sås såklart!
 
Det var väldigt trevligt och väldigt gott. Till efterrätt blev det pannacotta. Mums. Tack för trevlig kväll!❤
 
Jag var ganska trött eftersom det blviit en tidig morgon för mig, så jag avlägsnade mig först vid kl 11.. men någon ska ju vara först! Det var skönt att komma hem till sin säng och sova..
 
Idag är det söndag och jag är fortfarande hemma hos mami papi. Jag har målat naglarna och tänkte nu spela lite wow.. japp, Oliver har övertalat mig att köpa wow-tid! Jag har inte köpt några nya expansions (mitt senaste är mist of pandaria) så jag valde att göra en ny gubbe.. en night elf priest med det vackra namnet Stigan. Rätt kul att spela igen faktiskt. Men jag gör det ju för det är skoj, inte för att bli bäst. Och så är det kul att göra något med världens bästa Olski.
 
Puss på er! Hoppas ni haft en bra helg och får en lugn och gosig söndag.

Hon

Dikter Permalink0

Hon hade gjort vad som helst för dig
Allt för dig
Dö för dig

 

Jag vet,
hon var motvillig till en början
men det var du också
Ville kanske inte riktigt
fatta sådant tycke för någon annan
Timingen var inte rätt
men kärlek har ingen känsla för tid

 

Så ni gav det en chans
hon gav det en ärlig chans
Vad du gjorde?
Ärligt talat, jag vet inte
men hon offrade så stora delar av sig själv
för att du skulle kunna uppfylla dina livsdrömmar
Medan hennes enda dröm
var att dela livet med dig

 

Gav du det en ärlig chans?
Gav du ens det en chans?
Eller lämnade du det bara därhän,
”om vi är menade kommer vi hitta tillbaka till varann”
Kanske förtjänar du inte hennes villkorslösa kärlek
när du så lätt släpper hennes hand
förlitar dig helt på ödet
som om hon inte skulle kunna släppa dig lika lätt
hon är verkligen för fin för dig
och du har tagit henne och hennes kärlek för given

 

När du nu släpper henne så släpper du henne lös
du uppmanar henne att glömma dig
att träffa andra
att sluta hoppas
Inte bara hennes hjärta krossas utan även hennes drömmar
tro
och optimism
när du så lätt smular sönder det ni ändå byggt upp

 

På pappret är hon fri
och du har avsagt dig allt ansvar
Så bli inte upprörd när hon hittar någon annan
du har ingen rätt till det
Det var du som tvingade bort henne
Det var du som svek henne
Det var du som sårade henne.

 

Hon,
Hon är jag.

 

Och jag förtjänar bättre än såhär.

 

(kanske var det tur det blev som det blev så jag inser att jag är värd att dela livet med någon som älskar mig lika mycket tillbaka och är beredd att offra lika stor del av sig själv för mig, som inte är egoistisk och tar mig för givet)

Till top