J E N N I F E E R G E

Vackra Gotland!

Natur, Underbara dagar Permalink0
Vår nästsista dag på Gotland, alltså i söndags, spenderades med att til största delen av dagen titta på Gotlands natur! Som för övrigt är superfin, asså verkligen! Jag kan bara tänka mig hur vackert det måste vara på sommaren och nu i början på vårne när det börjar knoppa och blomma...
 
Inledningsvis besökte vi Kneipp-byn för och titta på Villavillekulla, Pippis hus! Det är såååå häftigt. Tyvärr var det bakom staket och man kunde inte komma närmarare, för själva området var avstängt.. men vi fick en liten skymt av det fräcka huset!
 
Näst på tur var ett besök till Homburgsgubben! Vi tog en kustnära väg ner dit, vilket i praktiken innebar en väg som var smal och kringelikrokig, men det var mysigt! Kanske inget för den åksjuke dock..
 
När vi närmade oss upplyste en skylt om att man inte fick köra till gubben.. så vi parkerade på lämplig plats och gick mot honom till fots istället.
 
Jaha.. och var är han då?? Det stod på en skylt att det skulle finnas en pinne som visade var man skulle stå för att bäst se gubben, men vi hittade ingen sån pinne. Så istället fick vi hålla ögonen öppa och se om vi kunde urskilja nån gubbe bland stnearna..
 
Häftigt landskap ändå ju!!
 
Gubben?? Var eee duuuuu???
 
Mormor gick upp på en kulle för o kolla..
 
Till slut enades vi om att det nog måste vara han till vänster som är gubben. Är det det, ni som vet? Jag har inte googlat än eftersom jag är rädd för att det inte är den här gubben som vi hittade. Haha!
 
Påvägen tillbaka till Visby stannade vi till på en utkiksplats där man kunde se jättemycket! Så fint!
 
Som kvällsnöje gick vi en runda utanför och innanför ringmuren. Vid ett torn kunde man gå upp för och kolla läget, så det gjorde vi! Man kom riktigt högt upp och hade bra koll över staden.. Så häftigt att de har bevarat muren så bra som de ändå har!
 
En liten del av utsikten... där fanns många söta hus också att titta på, så det var väldigt mysigt att bara strosa runt i Visby med...
 
En väldigt vacker liten ö! Så synd bara att den ligger 3 timmar bort från fastlandet.. tyckte färje-resan var rätt dryg!! Vi var hemma halv tolv på natten till tisdag så jag var måttligt trött på arbetet på tisdagen.. men nu har jag vilat mig i form och det har ju hunnit bli långfredag och allt!
 
Imorgon är det påskafton och då bjuds det till lite mat här hos mig. Gos!
Till top