J E N N I F E E R G E

Julafton 2017!

Underbara dagar Permalink0
God jul kompisar! Hoppas ni har haft en bra och mysig julafton och nu juldag.
 
Här ser ni min lilla gran med sina paketer under sig! Det blev ändå några stycken trots allt. Jag gillar at slå in paket men jag är så dålig på det! Och i år tog ääääntligen mitt gamla julpapper som jag haft en typ 2013/2014 slut.... det var väl ändå på tiden.. hehe! Så nästa jul får jag köpa lite nytt.
 
Även om jag tänkt att jag skulle slagit in lite i taget så blev det inte så, allting gjordes inom loppet av två dagar.. och jag hade ju inte ens såå mycket paket: men man blir ju helt knäpp i huvudet av att slå in! Haha. Och det drösslar något så fruktansärt när man klipper..
 
Men någorlunda fina blev dom väl??
 
Detta året ändrade vi lite på traditionen och skulle samlas hos mormor kl 13 istället för kl 15! Det var väldigt lagom faktiskt, bortsett från att jag var lite tidsoptimist liksom övriga i familjen så vi kom sist. Men ändå.
 
Dagen i ära hade jag renhorn på mig och ett rött läppstift! Det röda läppstiftet fick jag i julklapp från Ludvig! Japp, han är äntligen hemma min björn ♥. Men det är så många som drar i honom.. såklart.. så man känner sig lite oviktig men det är man nog inte ♥
 
Jag hade även på mig min sammetsklännig som är typ hudfärgad. Jag älskar den! Inte så ultimat för julbord kanske eftersom den sitter supertajt men vad gör väl det om magen putar lite när man är mätt.. hehe..
 
Bordet i köket var dukat för barnen medan bordet i matrummet var dukat för de vuxna!
 
Det blev ett klassiskt julbord med allt man behöver:
- janssons (muuuums)
- mormors löksill (MUMSSSSS)
- brantevikssill
- senapssill
- gravad lax (MUMMS)
- skinka (MUMS den var faktiskt jättegod!!)
- rödbetssallad
- vildsvinskött och hjort asså det var också jättegott mums mums mums
- korv
- bröd
- köttbullar
- ägg
- ust
 
MMMM.... sååå gott. Och i och med att vi åt mitt på dagen var jag ritigt hungrig och kunde njuta av julbordet! Ibland när man äter det senare blir det inte riktigt samma känsla typ.. men detta blev verkligen perfekt! Och det ar så himla himla gott. Älskar julmat!
 
Vi visade upp Zazze en snabbis i sin tomtedräkt, men eftersom han hatar den så mycket känns det typ som djurplågeri att tvinga honom att ha på sig den längre än typ... 3 sekunder.. heheh.. jag hann knappt ta någn ordentlig bild men han är sååå fin i den! Den åkte dock av direkt typ..
 
Zazze fick verkligen mycket uppmärksamhet under dagen! Alla ill ju gosa med lilla boffsen och han är ju sååå gosig (även om han behöver klippa sig den lille raggige krabaten heheeh).
 
Mamma och Zazze gosade extra mycket..mmm.. under tiden som vi åt låg han under bordet och vilade.. han vill vara nära lille boffsen.
 
Sakta men säkert så blev ju då klockan 15. Då var vi alla samlade framför tvn! Typ. Alla fick inte plats, bland annat Jerker och Henrik fick stå de stackarna (hehe). Själv var man snabb och paxade en plats men eftersom småkusinerna ville sitta tillsammans med mig på pallen så hade jag typ en skinka på pallen en skinka utnför. Asså problems with big butt alltså. Not min butt är inte big en ni fattar vad ag menar hehe!
 
Och Elise ville sittta i mitt knä!! Så gosigt ♥
 
Efter Kalle Anka bidde det julklappsutdelning! I år kom det ingen tomte, han hade varit där under natten och lämnat klappar. Lite tråkigt, jag sknade tomten, men vi överlevde! Istället så fick Elise hjälp av Tilda och Julia att dela ut julklappar och det gick i typ raketfart trots att där var så många paketer!
 
Det var verkligen mycket.. men så fina! Jag tycker det är roligt att se på när andra öppnar så jag spanade in övriga när de öppnade mina presenter hehe och avvakta med mina egna klappar tills ja jag sett de andra.
 
Även jag och Olge ville gosa lite med Zazzisson! Som ju då helst inte vill bli buren, inte sitta i knä, inte bli fasthållen, men vi tvingar honom att genomlida det ändå. Hehe. Lite får man ju tåla för att an är så söt (han kommr undan med så mycket annat ska ni veta...)
 
En stund efter julklappsutdelningen blev det lussebullar, peppisar och kaffe! Kaffet satt finfint för jag var helt slut efter julklappsutdelningen! Som om all (jul)musten gåt ur mig! ha-ha-ha-ha eller jag menar ho ho ho ho!!
 
Förresten! Så började dagen med en superrolig julklappsjakt.. en av prydnadssakerna i julformat hade halshuggit en chokladtomte!!! Vårt uppdrag var att ta reda på vem mördaren var genom att fråga olka vittnen i huset. Typ varje julgubbe hade en ledtråd o ch sakta men säkert hittade vi den lilla bajskoren: HO HO MERRY CHRISTMAS hade dödat chokladtomten!! Där satt han med en mandel i munnen och lite choklad bakom sig.. hahaha.. asså det var superkul verkligen! Tack tomten för en så rolig jakt ♥
 
Och som om vi inte ätit på hela dagen så åt vi lite ostbricka och julgodis framåt slutet! Jag hade gjort saltlakritsfudge och rocky road med vit choklad. Efter att ha ätit sött julgodis satt det fint med salt ost och kex. Mums!
 
Vi spelade julspelet och det var väldigt roligt! Vid halv elva tiden började de flesta dra sig hemåt och så även vi.. det var en supertrevlig julafton måste jag säga!!! Jag hoppas ni haft det lika bra som jag. Tack för sällskapet och tack för alla paket fina familj och släkt♥
 
God jul! Gott nytt år! God fortsättning! Vad man än säger, hoppas ni har det toppen! ♥
Till top