J E N N I F E E R G E

Semestertårtan!

Tårtor, Underbara dagar Permalink1
Som jag har längtat efter semester! Och nu är det alltså äntligen min tur - men officiellt så börjar semestern inte förrän imorgon. Nu har jag ju bara haft helg..
 
För att fira detta har jag länge i förväg planerat att göra en liten semestertårta! Efter gediget bläddrande i alla mina kaktidningar landade jag i en fläder- och citrontårta. Kändes friskt och somrigt :-)
 
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med utseendet på den! Till saken hör att jag beställt pappundderlägg att ställa tårtan på, så att den är enklare att transportera mellan olika tallrikar PLUS att jag köpte ett roterande tårtfat som underlättar själva garneringen. Det var väldigt roligt att fixa med smörkrämen, även om det kändes som det tog 100 år och aldrig blev bra. Men helt okej ändå för och vara min typ andra tårta med smörkräm på det här sättet!
 
Det är väldigt kul att baka tårta, men tar ganska lång tid! Hela gårdagen lade jag på att fixa bottnar, smörkräm och att montera tårtan. Däremellan bakade jag lite glutenfria muffins som mamma kunde få fika på :-)
 
Mycket roligt att baka och att bjuda på! Igår bjöds det på mina föräldrar, min syster + hennes pojkvän samt mormor och Jerker. Idag fick Joels föräldrar + bror och flickvän smaka. Trevligt värre!
 
Nu ska jag åka och hämta maten - vi har beställt hämtmat dagen i ära. Känns skönt i kroppen att det inte är något jobb som väntar imorgon.. nu är det ledighet som gäller i fyra veckor framåt - tjohoo!!
 
Hur mår ni? Har ni semester?! Kram!
Till top