J E N N I F E E R G E

7 månadersuppdatering!

Carl ❤️ Permalink1
(null)Förra söndagen blev guldklimpen hela 7 månader gammal! När blev han så stor?!🥹❤️


Denna månad har det inte varit nåt BVC besök så jag har ingen aktuell längd och vikt på Carl, men det är ju inte det viktigaste utan allt annat!


Motorik och utveckling


Carl har blivit så himla målmedveten!! Typ om han ser en leksak som han vill ha så gör han verkligen allt i sin makt för att få den. Han är också så himla stark?? Kan nästan sätta sig upp när han ligger på sidan i famnen på en. Och han tar verkligen i när han spänner sig när han inte vill sova och man försöker natta honom genom vaggning.


Jag upplever även att han blivit mer känslig för när man lämnar rummet, ibland kan han bli ledsen direkt när han inte ser mig fastän jag pratar med honom hela tiden eller har varit med honom en lång stund innan. Det kan vara lite frustrerande ibland för det händer ju att man bara måste gå på toa eller fixa något snabbt själv medan Carl väntar.. såklart går det bra ibland med men tycker mig ändå uppleva en förändring här!


Och också en förändring att han verkar ha förstått lite mer att om han gnäller eller är lite små ledsen och tittar gulligt på mig så kommer jag ta honom. Eller så förstår han inte det men det är så han kommunicerar när han exempelvis vill komma upp från matstolen. Då kommer små läten och ledsna blickar och sen lite skratt och vädjande ögon. Jaa han försöker väl kommunicera helt enkelt 😁


Och nu kan han i princip sitta upp själv! Han är väldigt stabil i alla fall. Fast jag brukar ändå vara i närheten på golvet när han sitter för man vet aldrig när han trillar.. lite hönsmamma är man ju.


Sömn


Sömnen rullar på! Jag tyckte Carl hade en period innan när han hade svårt att somna om på nätterna. Han brukar ju alltid somna om vid bröstet men så var där några veckor där jag fick ta upp och vagga honom för att han skulle komma till ro. Nu tycker jag han somnar om lättare igen som tur är! Ibland är det lite svårt efter att vi bytt blöjan vid kl 5 men det kan man ju förstå, då har han ju ändå vaknat till lite grann och kan behöva hjälp att komma ner i varv igen.


Amning/Mat

Maten fungerar bra tycker jag! Carl äter det mesta förutom välling som jag kämpar med! Haha. Han måste ju inte dricka välling såklart men tänkte det kunde vara mysigt att dricka innan läggdags. Trodde jag! Hmm. Men det kommer väl. Vi kämpar på. 


Annars äter Carl gröt till frukost med någon bärpuré, vi brukar amma på förmiddagen, till lunch blir det potatis, kött och någon grönsak, på eftermiddagen macka till mellis eller frukt och amning sen lite gröt till middag! 


Det är svårt med storlek på portionerna för ibland äter han upp allt jag lagt fram! Ibland bara någon tesked. Så det blir mycket som åker i sopan men det är klart svårt för oss och veta hur hungrig Carl är..😁 så jag ammar fortfarande när han vill på dagen och på natten såklart. 


Rutiner

Ja men de är väl ganska lika från förra månaden:

07.00 vi går oftast upp vid 7.30 nåt för då vill Carl inte somna om mer

08.00 frulle!! Carl får gröt🤩

09.00 vi gör oss i ordning för dagen. Klär på oss, bäddar sängen, kanske startar en tvätt eller nåt

10.00 dags för förmiddagstuppis för Carl!

11.00 gym-tajm för mamma!!! Förutom denna veckan för jag har blivit förkyld.. snyft😢 vill bli frisk!

12.00 lunch!! 

13.00 beroende på status kan jag hinna duscha nu

14.00 eftermiddagstuppis och då brukar jag också chilla med Carl.. kanske kolla serie när han sover eller leta fynd på sellpy.. heheh

15.00 mellis tajm!!

16.00 king daddy joel kommer hem tjihooo

17.00 någon av oss börjar på maten, ibland sover carl en liten tupplur här också innan maten

18.00 dinner!!! Gröt till carl

19.00 vi gör oss i ordning för sängen med pyjamas, d-droppar och tandborstning. Kan bli natti natti nu eller vid kl 20! 


Typ så ser en vanlig "hemma-dag" ut. Men vi anpassar oss ju efter vad vi ska göra, exempelvis idag skulle jag lämna prover på vårdcentralen kl 11, då fick Carl sova tidigare än kl 10 och så väckte jag honom vid 20 över typ.. och på onsdagar har vi nu haft föräldrautbildning kl 10 så då har det varit tidig förmiddagstuppis och en tidig eftermiddagstuppis! 


Bästa

Att det för det mesta går så bra att ta med Carl överallt! Till gymmet, vårdcentralen, affären, föräldrautbildningen osv. Och att Carl är så söt och rolig. Att hans hår börjat växa. När han skrattar när jag tar hans tröja över huvudet… finns massor! Det är mycket som är bra!! 


Sämsta

Kanske det jag skrev om att han blir ledsen när man går ifrån.. det är lite kämpigt ibland! Och när han är svår att natta fastän man ser att han är trött..


Annars är det mesta bra🤩 älskar honom så mycket men det vet ni ju redan❤️


Till top