J E N N I F E E R G E

Göteborgsvarvet!

Fika, Mat, Porträtt, Underbara dagar Permalink0
 
I lördags var det dags för Göteborgsvarvet här i Göteborg! Och ingen mindre än pappa hade anmält sig och skulle springa detta lopp på 20,1 km! Det är en halvmara alltså och går från Slottsskogen upp mot Älvsborgsbron, springer längs Hisingen sen ner på Göta Älvbron, in mot stan och Götaplatsen för att sen fortsätta vidare mot Slottskogen igen.. En lång runda alltså!
 
Så i lördags förmiddag kom pappa och Tilda upp med bil till mig i Göteborg och jag vinkade på dem från mitt fönster! :D
 
Vi åkte efter att ha ätit till Marklandsgatan och hittade fram till starområdet. Vi var ju knappast ensamma där om man säger så. Det var många som skulle springa och det var många som var som jag och Tilda - åskådare eller närstående.. :)
 
Det var väldigt fint springväder också! Soligt hela dagen men med kall vind. Ganska skönt tror jag. Även om jag inte sprang så kan jag ju inte uttala mig.. :)
 
 
Pappa sprang i startgrupp 9 och började 14.15!
 
Både jag och mamma beställde en tjänst i mobilen så att man kunde följa sin löpare. Man skrev in startnummret och fick sedan sms från den här tjänsten varje gång personen sprungit 5, 10, 15 och 20 km! Väldigt coolt och ganska så praktiskt för mig och Tilda som var i stan under tiden pappa sprang - vi kunde ju hålla koll på honom då och när vi skulle åka tillbaka ;)
 
 
Vi var rätt tidigt ute så vi satte oss i gräset och väntade och kollade på eliten på tvskärmen. De hade sprungit 1 mil på 30 min??!?!? Och hela loppet på typ 1 timme och 53 sek tror jag det var. Läskigt fort!! Ni skulle sett deras tempo!
 
 
Det blev även en del självisar och så en bild som pappa tog på mig och Tilda i väntan på att startgrupp nio skulle få börja springa!
 
 
När klockan närmade sig 13.45 åkte jag och Tilda in till stan och pappa gjorde sig redo. Vi anlände till Pinkroom vid Grönsakstorget och efter några minuter fick jag sms om att pappa börjat springa!
 
 
Jag och Tilda kollade i massa affärer men stannade sen upp när vi märkte att loppet gick så att det hindrade oss från att ta oss över till andra sidan stan! Men vi tog lite bilder och lyckades till slut springa över när inga kom förbi.
 
Efter att ha kollat lite grann i affärer kollade jag upp vart pappa var någonstans och han hade ganska nyligen sprungit 10 km... kollade på kartan och vid Nordstan ska man ha sprungit 15 km.. så jag slog ihop 1 +1 och insåg att... snart måste han ju vara här!!!
 
Så jag och Tilda ställde oss vid repet och mycket riktigt plingade det till att han sprungit 15 km.. vi väntade med spänning och höll på att ge upp.. tills Tilda utbrast "pappa!!!" och så var han där och vi vinkade och jag ropade heja och sen var han borta igen..!
 
Men det var typ det roligaste, att vi fick se när han kom springandes vid Kungsportsplatsen! :D :D
 
Efter loppet (som pappa sprang på under 2 timmar!! Impad jenkost :D :D )  tog vi oss hem till mig och jag lagade fisksoppa till middag! Sen åkte jag och pappa till ICA och handlade lite mat och lite godsaker inför mello!! Och som vi alla vet så VANN MÅNS JU HELA SKITEN!!! Heja Måns! :D Så himla duktig!!!
 
 
Dagen därpå åkte vi in till stan och kollade i affärer. Tilda var på jakt efter en vårjacka och jag var inte på jakt på så mycket förutom en vit bikini underdel (facit = jag hittade ingen)
 
Men efter att ha gått runt ett tag fikade vi på Le pain francais!! Jag åt en baguette med salami och brieost och en citronmarängpaj! :D Efter baguetten var jag jättemätt så det var svårt att äta bakelsen.. men gott var det :)
 
Pappa tog samma macka som mig + en brioche med vaniljkräm! Tildis tog en crosisant med ost (som hon såklart inte gillade) och en liten prinsesstårtsbakesle!
 
 
Och så lite mer mat, som om det innan inte var nog!
 
Framåt kvällen innan pappa och Tilda åkte hem åkte vi till Mölndal för att äta på Sushi-king restaurangen som jag, pappa och mormor åt på i somras när vi hade kollat på lägenheten. Det är den godaste thaimaten jag nånsin ätit!!
 
Och jag var bara tvungen att ta samma mat som jag tog i somras som ni kan se HÄR - kyckling med cashewnötter och grönsaker... mmmm.. pappa tog också samma, fyra små rätter, medan Tildis tog en kycklinggryta med sojasås...
 
Alltså mums säger jag.. hade jag bott i Mölndal hade jag ätit/beställt mat därifrån JÄMT!
 
Ja sen åkte pappa och Tilda hem och det var väldigt sorgligt och jobbigt :( Men vi ses snart igen! Jag har haft en superhelg som har varit jättebra och jätterolig!!! :) :) :)
 
 
Till top