J E N N I F E E R G E

Hejdå, 2022!

Underbara dagar Permalink1
Tänk att det är självaste nyårsafton idag! Året har både varit långt och kort, beroende på hur man ser det. Det har varit ett år med fokus på insidan, kvalitet och känsla, där det viktigaste är att det känns bra, att man mår bra...
 
Och vi planerar att avsluta 2022 så som vi började det förra året - med nyårsbingo! Och nu tycker jag vi tar oss en tillbakablick på 2022 och börjar med januari...
 
Januari alltså! En månad där Joel fixade "mitt rum" i bruket med den fina mintgröna färgen som jag valt, jag var så glad för att han gjorde det åt mig när han var ledig och jag jobbade❤ Det blev ett stort lyft för hela rummet. Här i nya huset är "mitt rum" inte alls lika mysigt och det kommer bli ett av våra nya hemma-projekt för 2023!
 
Vi firade Oliver på hans födesledag där jag bakade jätteprinsess och så avslutade jag månaden med att göra semlor.. Januari var även månaden då jag tog tag i mina knäböj och började filma dem och rörlighetsträna på riktigt!
 
I februari var det minsann snö och kallt i Skåne, jag tog mig en tur till skytteskogen och fotade... snö kan vara så vackert alltså!
 
1 februari och jag sjukanmälde mig och blev visst hemma flera månader.. Fick en blomma och choklad av jobbet! Det visade sig senare vara min sköldkörtel som var oerhört trött och behövde mer sköldkörtelhormon! Tips till er som är trötta eller bara känner er inte som er själva: kolla era värden på sköldkörtel och annat!! Men det visste jag inte då, att jag skulle bli bättre. Det var väldigt tufft och jag minns tiden i början när jag satt och pusslade och kollade på gamla Eva Rydberg-teatrar på svt och youtube...
 
Jag kämpade på med min rörlighetsträning, har otaliga filmer på när jag gör knäböj barfota på två vitkplattor.. Det var så jag började för att sedan addera stången och slutligen vikter... Som sagt: kvalitet är vad året har handlat om...I slutet av februari tog jag även tredje dosen covid-vaccin, vilket jag var glad för nu i vinter när jag faktiskt fick covid till slut!
 
3 mars och min födelsedag, där pappa och Zazze kom hem på lunchen till mig med god sallad och paket!! Så snällt ❤
 
Några dagar senare var det dags för kalas och jag passade på att klä mig riktigt fint med min (då) nya skjortklännig och gröna väst! När jag ser bilden på mig själv saknar jag det där långa håret, hoppas det växer ut fort nu! Jag bakade två tårtor och hade kalas för familjen! Efteråt var jag sååå trött.. men tacksam!
 
Jag träffade Sofie i mars månad och den 19 var det pappsens tur att bli firad på sin födelsedag! Vi var ju på Anitas på Börringekloster där det var massvis med god mat! Jag minns attj ag mediterade i 45 minuter innan vi åkte dit och att jag trots allt var jättetrött när vik om hem. Men det var det värt!
 
1 april och Zazze hade sovit över hos oss sedan dagen innan! Så mysigt (även om jag vill minnas att han skällde en hel del när det var läggdags???). Mammi pappi var visst uppe hos morfar och därför passade vi hunnaskrället!  Kolla som han tittade på mig när jag spelade sims hahaha!
 
Jag klippte ner mina palettblad och kom ju senare att bli värsta palett-bladsnörden!!
 
Det blev påsk och vi firade påskafton hemma hos oss med massa god påskmat, bland annat en matjessill tårta som jag gjorde! Mömmss!
 
Rörlighetstränande fortsatte och här började jag även dansa ltie just dance igen!
 
Sista april tog vi fram husvagnen för en ordentlig rengörning och polering på utsidan!
 
6 maj! Då åkte vi ut med husvagnen till Karlshamn med mami, papi, Johan och Cathrin! Åh så trevligt det var! Och sen i slutet av maj, ja då åkte vi till Norraryds camping där jag och Joel tog årets första dopp! Så roligt! När jag ser dessa bilder vill jag bara åkta ut med husvagnen igen..
 
I mitten av maj var det även dags för mig att börja jobba igen! Då hade min bästa kollega Sofie pyntat fint på mitt skrivbord..!
 
I juni flyttade Tilda och Elias till Skåne, jag och Zazze åkte ner dit på flyttdagen med kärleksmums som fika! Det var väldigt roligt och fint i lägenheten, jag åste åka ner till dem igen och se hur de har fått det nu när de är i ordning!!
 
Och i början på juni gick farmor bort :( det var så sorgligt och jag var så glad över att jag var med och firade hennes 80-års dag där i mars.. Vi tände ljus för henne och jag var så ledsen.
 
I mitten av juni åkte jag och Joel till Ringsjöstrand för att campa själva och inledde med att knäcka nyckeln till låset som vi har på skufferten... Så då fick vi låna en rejäl bultasax för att klippa upp låset! hahaha det var så roligt! Sen på midsommarhelgen, ja då firade vi ju midsommar på Vittsjöcamping och fick väldigt fint väder! Så trevligt! De var dock mindre trevliga de som säsongade där.. men men.. Vi hade ändå en fin midsommar - och särskilt eftersom vi på torsdagen hade skrivit på pappren på vår nya hus!!!! TJihooooo!!
 
Det var även i juni som jag började simma på friluftsbadet i Ljungbyhed och tyckte det var så härligt!
 
Den 1 juli var det begravning för farmor ❤ det var en väldigt fin begravning, fin präst, fin ceremoni och så. Det enda dåliga var ju att jag dagen innan hade bränt mig när jag simmade på friluftsbadet.. och att det var sketavarmt i församlingshemmet! Annars var det en fin stund, och sorglig såklart ❤
 
Sedan blev det ganska snabbt semester för mig och Joel och vi inledde den på Tingsryds camping, såklart!!! Där badade vi, solade, shoppade, fick finbesök osv osv.. Det var jätteroligt där ❤ Vi valde att checka ut någon dag tidigare för att åka vidare till Ljuvadal där mamma o pappa campade, utanför Olofström! Så mysiga campingveckor vi hade..!
 
Det blev en liten paus hemma i bruket innan jag åkte til Köpenhamn med Sofie! Gud vad trevligt det var!
 
Och sådär i slutet av juli, ja då bar det av mot Hjo!
 
I Hjo var vi i ungefär en vecka! Där träffade vi hela tjocka släkten (okej inte irktigt men nästan!) Det var morfar, Ninni, Filip & Ida & Rut, Micke & Bodil coh alla barnen samt Rallybilarna! 😍 Det var verkligen trevligt, asså campinglivet.. jag saknar det... så roligt att ses på detta sätt och sätta ihop långbord om kvällarna, grilla, snacka skit och äta gott.. Det saknas bara att få med mina syskon på bollen, men det ska nog gå om något år eller två.. hehehe!!
 
Under augusti månad var vi även på Liseberg, vi var och kollade på Eva Rydbergs uppsättning av Pang i bygget samt bodde i stuga på Ringsjöstrands camping och fotade lite på Bosjökloster!!! En händelserik månad om man säger så, men det blir ju lätt det när man har semester!
 
1 september fick vi nycklarna till huset och var så glada, exalterade och förväntansfulla!! Även om uhset inte var 100% nytt eller fint elle ri vår smak så dög det absolut och vi är sååå nöjda med att det till slut blev här vi hamnade.
 
Tilda fyllde 20 och vi firade in detta på pannkaksladan! Jag åt så många pannkakor minns jag, men det är ju sååå gott!! Nu blir jag sugen på pannkakor?? Hmmm jag börjar nog bli lite hungrig så får ta ett mellis när jag är klar med att skriva deth är.. hehe..!
 
Husvagnen fick flytta hem till uppfarten och jag gjorde en liten budapestrulle till mammas födelsedag!
 
I mitten av oktober hade vi Zazze-sleepover igen! Det funkade bättre denna gången än i bruket, kanske för att vi här i huset sover på nedanvåningen? Vem vet! Det blev många promenader, mycket lek och ännu mer kel!
 
Jag bjöd på äppeltårta, bara för jag kände för det och sen så firade jag och Joel firade 3 år på hotell Erikslund med spa och god mat ❤ Många fler år ska det bli tillsammans!
 
Oktober avslutade vi (okej Joel) med att riva ner den fula blåa strukturtapeten i sovrummet!
 
Jag har inte slutat träna under de här månaderna!!! Jag har bara inte filmat som en galning längre, eftersom jag tyckte formen förbättrats avsevärt. Kolla här uppe till vänster liksom! Jag var väldigt nöjd med min rörlighetsträning, men jag fortsätter att köra den varje gång jag gymmar.. det är liksom ett ständigt pågående arbete, inget man blir klar med..
 
Den 18 november fyllde Joel hela 26 år och där fick han en rejäl paket av mig!! Jag såg nu i efterhand här på bloggen att jag inte bloggat någonting alls om hans födelsedag?!?! Stackars Joel och vad elakt av mig!! Men vi hade lite annat att tänka på då, jag skyller på det.. humm!!
 
Sedan avslutades november med första advent och adventsfika hos mami papi!
 
Första helgen i december spenderades lördagen i Göteborg som bekant, där vi firade Celines födelsedag! Det var så roligt!!!  Helgen därpå var det julmarknad med Sofie och där emellan massa fix i sovrummet öfr att hinna bli klara innan jul...
 
Vi blev sjuka och allting stod still ett tag... jag slog in mina första paketer föst när jag började må lite bättre igen.. Och vad gäller sovrummet hann vi ju som ni vet precis bli klara innan det var dags att fira jul hemma hos oss! Tack vare hjälp med att lägga golv från Joels bror Anton och hjälp från pappa med lister ble det riktigt fint därinne!
 
Och julen har vi firat... nu är det nyår... Vilket år va!
 
Både toppar och dalar som man brukar säga, jag är väldigt nöjd överlag och hoppas på ett fint 2023, det ser lovande ut och jag känner mig så förväntansfull! Roligt att känna så inför en start på året! Med det sagt vill jag inte påstå att 2022 varit dåligt eller sämre än något annat år, deth ar väl varit som det brukar. Så är det ju!
 
Hur har erat år varit och vad tänker ni inför 2023? ❤
 
GOTT NYTT ÅR mina kära bloggisar, så hörs vi år 2023! Hihi!!!
Till top