Apelsinmuffins med romerska bågar

Nu när det äntligen (?) är torsdag så kan jag avslöja min lilla hemlis. Jag vet inte om ni noterade den överhuvudtaget. Men i måndags skulle jag göra nåt till skolan.. och det var himla ospecificerat vad jag skulle göra.. för det var nämligen hemligt.
Fram tills nu!
Ja nu har vi gjort vår förbannade ledarskapsövning och gett våra klasskamrater fika så jag kan faktiskt visa det och säga det. Vi hade fika! Och jag bakade till denna fika! Vad jag bakade? Det står ju i rubriken... :) :)
Jag gjorde dubbelsats av nedanstående recept och fick hela 36 stycken! Dock gjorde jag dem i små formar för att få så många muffins som möjligt.. därför är det inte säkert att ni får exakt just 12 stycken muffinsar.. det hela beror på formarnas storlek!
Om ni inte förstod det redan.. :) :)
Till ca 12 muffins behöver du:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal från 1 apelsiner
200 g (ett paket) Romerska bågar
200 g (ett paket) Romerska bågar

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten.
Riv apelsinen och blanda ner skalet i smeten.
Jag köpte hela tre apelsiner, för jag visste inte om 2 apelsinskal räckte.. men det gjorde det! Rev först 1 apelsin och smakade smeten men den smakade aaaalldeles för lite apelsin. Så fick ta ett skal till. Det måste ju SMAKA apelsin för tusan!
Annars är det ju inga apelsinmuffins!

Placera ut pappaersformar (gärna i en muffinsplåt så att muffinsen inte rinner ut! De blir desutom högre) och fyll formarna till 2/3 med smet.
Tryck ner några romerska bågar i degen. Jag bröt chokladen och tryckte ner några bitar så det blev lagom. Tänkte att det var godare med många små än en eller två stora.. :) :) men det är väl en smaksak!
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Tadaa!! Här är dem! Det blev ett riktigt berg. Och något som jag trodde skulle ta max en timme tog nästan två timmar.. ZzzzzZzzz.. men men! Bra blev det och goda blev dem också.
Bakade dessa underbara muffins förra året när jag slutade på bibblan - såhär såg de ut då.
Tänker definitvt göra dessa igen! De är ett säkert kort och jag bara älskar apelsinsmaken! Med smörkräm är de som allra allra bäst - men jag tyckte det var liiiite överambitions att ha smörkräm på 36 stycken. Som ska ätas av otacksamma (hehe)
klasskamrater. Det är bara min familj och min släkt som får smaka min riktiga bakkonst! Mohaha! Och de på bibblan. Och Wm. Och hans familj.
Nä, det blev visst inte så bara längre...