J E N N I F E E R G E

Pastasallad

Glutenfri matlagning, Pasta, Sallad Permalink0
 
När det är såhär varmt ute så att man mest vill bada och svalka sig och dricka en massa saft och vatten passar det perfekt med något kallt att äta. Även om det inte är så svalkande just med själva maten är det ändå behagligt i värmen på något sätt.
 
Så i torsdags gjorde jag pastasallad! Vid tolv, innan jag skulle iväg och jobba, kokade jag vanlig pasta och glutenfri pasta som sedan fick stå på avsvalning. Perfekt att fixa på morgonen om man ska iväg under dagen för att sedan fixa det sista på kvällen! Jag tycker nämligen pastan i pastasalladen är som godast om den är kall :)
 
 
Inspirationen till min pastasallad fick jag ur "Bonniers stora kokbok" där de föreslog att man kunde ha kokta vita bönor, fetaost, majs och kokt broccoli. Det tog jag + massa andra goda grönsaker som jag tycker pasasde bra till.
 
I samma bok hittade jag även dressingen som vi hade till, men som de i boken kallar för "Pestokräm". Här kommer recepet på den!
 
Några matskedar pesto (ta efter egen smak och eget tycke!)
2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl naturell yoghurt.
 
Blanda allt i en skål!
 
Själv så bytte jag ut crème fraichen mot naturell yoghurt så det var en helt yoghurtbaserad sås för min del :) den var väldigt god! Och passade bra till pastan - pesto och pasta passar fin fint!
 
 
Tilda och Oliver är inte så förtjusta i sallad så de åt istället pasta med bacon. Och ketchup såklart. Tur att man kan göra så mycket med pasta så att det passar allihop :) :) För att göra salladen glutenfri kokar du glutenfri pasta istället för vanlig!
 
 
 
Till top