Brytbröd i springform

Nu när min kompis köksassitenten har arrivat at home så är det ju såklart dags att baka massa bröd!
Det första brödet som blevade bakat i den här assistenten på den här platsen är ett brytbröd i springform! Receptet kommer från tidningen Hembakat. Det blev väääldigt gott om man säger så! Särskilt gott att micra varmt och äta med bara smör... mm :)
Här är receptet! Det blir cirka 11 bullar i en springform.
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 ägg (jag hoppade över ägget för ville spara på mina stackars ägg... hehe)
2 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl
Garnering:
1 ägg
linfrön
sesamfrön (jag hade inte det så jag hoppade över!)
flingsalt

Börja med att smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader och blanda ner i jästen tills jästen har löst sig.
Tillsätt smör, salt, ägg, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg!
Låt den här degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.

Därefter delar du degen i cirka 11 bitar och formar varje bit till en liten bulle. Lägg bullarna fint i en smörad springform, ca 24 cm i diameter.
När alla bullar är på plats låter du dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter!
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö över linfrön, sesamfrön och flingsalt.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, på 200 grader.
Låt det svalna i formen innan du börjar pilla med det! :)

Tadaaa!! Så här såg mitt bröd ut! Så himla vackert - och gott. Perfekt om man bjuder åp buffé eller har ett kalas - det är bara att bryta loss en bulle, bre smör på och äta!
Flingsaltet gör verkligen stor skillnad. Den där sältan är så god i munnen tycker jag och gör att man knappt behöver något pålägg till - bara lite smör. Ost sitter fint med, men när jag tog kaviar på blev det nästan för salt. Det är en fin balans!
Mycket gott bröd och som sagt väldigt vackert :)