Glutenfria köttbullar

Asså jag kan inte få nog av köttbullar! I'm löving it! Dessa köttbullarna gjorde jag nu under sommaren och de är glutenfria och har därför fibrex som utdrygning. Ni ska få ett ordentligt recept så ni ser vad som de små (?) godingarna innehåller! Okej, det är inte superordentligt för där är inga exakta mått. Men ändå!
Glutenfria köttbullar á la Jenkost
köttfärs (gärna blandfärs, det är gott att göra köttbullar på!)
vatten (ca 1 dl)
2-3 msk Fibrex flingor
salt
peppar
aromat
1 ägg
1 riven lök
Jag måste bara tillägga att ja - I KNOW att aromat är typ den sämsta kryddan som finns i hela världen eftersom den mest innehåller massa.. skit.. MEN den är sÅååååsåsåååå goood i köttbullar (jag lovar det smakar skillnad) så det får det vara värt! Lite aromat ibland är ju inte så farligt - skillnad om du äter det varje dag!
Hur som helst!
Blanda vatten och fibrex flingor, låt svälla i 10 minuter. Häll sedan ner köttfärs, ägg, salt, peppar, aromat och lök. Därefter är det bara att blanda! Gärna med händerna för då går det lättare. Ett tips är att ta en stor skål - min var liiiite för liten så det blev svårt att blanda ända ner i botten.

När köttfärsen är blandad rullar du den till små bollar och steker på plattan! När dessa köttbullarna har fått en fin yta sätter du in dem mitt i ugnen på 100 grader i en plåt för att de ska bli klara + hålla värmen när du steker alla andra köttbullar. Very smart om jag får säga det själv!
Glöm inte provsmaka förresten.. :)

Sen när köttbullarna varit därinne en lagom stund och din potatis/ditt ris är färdigkokt är det bara att äta!! Mums säger jag!
Glöm inte göra sås förresten. Jag är urusel på att göra sås så jag fick assistans. Måste verkligen öva på det där.
Givna tillbehör är följande: brun sås, kokta grönsaker, lingon (!!!!!!111) och ättiksgurka. Sallad är alltid gott MEN det passar inte riktig till all den såsiga smaken liksom. Jag kan inte riktigt förklara. Jag äter min sallad vid sidan av - inte ih op med köttbullarna. Det är nämligen synd för både bullisarna och salladen.
Det är allt lite jobb med att steka köttbullar men det är såååå värt det! Ett tips är att steka upp hela köttfärsen och sen frysa in de köttbullar som blir över, så har du egna färdiga köttbullar i frysen! Tio gånger godare än köpta, men de tar lika lång tid att värma! Smart eller smart? :) :)