J E N N I F E E R G E

Enkel men supergod lax

Fisk, Glutenfri matlagning Permalink0
 
Vill ni ha recept på något riktigt gott och enkelt som passar perfekt till en fredagsmiddag?? Klart ni vill! Jag åt det häromdagen och jag tror aldrig jag kan tröttana på detta... mums säger jag.
 
Det enda du behöver är!
x antal tinade laxfiléer (typ en per person)
creme fraiche/philadelphiaost
salt och citronpeppar
eventuellt lite andra örtiga kryddor + purjolök!
 
Lägg laxfiléerna i en smord form. Observera att de ska vara tinade. Dock så går det rätt så fort att tina laxfiléerna om du lägger dem i kallt vatten så det är inte heeela världen om man glömmer eller kommer på att man vill göra detta i sista sekund.
 
Blanda därefter creme fraiche/philadelphian med kryddorna och purjolök. Här hade jag en philadelphia som hette örtgård eller något sådant och det var väldigt gott, men man kan lika gärna köra på en neutral!
 
Lägg sedan en klick eller två på laxen och ugnsbaka filéerna i mitten av ugnen på 180 grader i 15-20 minuter.
 
Därefter: njuuuuut! Passar bra både till potatis och ris! Sallad är ett måste och om man gillar stenbitsrom så passar det perfekt.
 
Jag åt detta första gången hemma hos mormor och det var verkligen så gott - och så lätt fick jag förklarat för mig! MUMS!
Till top