J E N N I F E E R G E

Färsk lax i ugn!

Fisk, Glutenfri matlagning Permalink0
 
När jag skulle åka hem från mamma och pappa i söndags fick jag visst med mig en stycket färsk laxfilé hem! Mamma och pappa hade ätit det på lördagen och pappa tyckt e att jag skulle ha den "eftersom jag inte fick någon middag på söndagen". Det var ju mitt eget val! Så lite motvilligt tog jag emot den (för man vill ju inte snylta eller vara till besvär för sina föräldrar) men asså nu i efterhand: ajg skulle bara roffat åt mig den sagt TACK SÅ MYCKET och sprungit hem och lagat. För satan vad gott det var! Tack så mycket daddi för den fina fisken ♥
 
Och hur tillagar man då den här firren? Ehh jo det bästa lättaste finaste alternativet stod på förpackningen: lägg den i ugnssäker form, in i ugnen på 125-150 grader i 25-30 min! Sen är den liksom fit for fight!
 
 
Och i väntan på vadå DET ÄR HACK I FLYTET nu när skruvstädet sitter åt DET ÄR FUCKING TYPSITK men det är smällar man får ta MATA TILLBAKA nej
 
Det är Timbuktu som sjunger så i sin låt i väntan på vadå och jag fick lite feeling.
 
Men! Det jag skulle säga var: i väntan på att fisken skulle bli mumsig så åt jag lite frysta ärtor!!!!!!!!!! ÅHhh finns det nåt bättre nej tror inte det och ändå har jag inte ätit detta på typ åratal känns det som! Jag glömmer ju bort hur mumsigt det är! Detta åt jag alltid ur ikea-plastglas som liten. Mmmmmmmmmm. Kan äta mig mätt på bara frysta ärtor!
 
 
Tadaaaaaaaaa! Ser ni så fin den är eller! Jag kryddade den lite innan jag stoppade in den i ugnen, vet inte om man skulle göra det för det stod ingenstans ås jag chansa.
 
Och asså det är faktiskt skillnad på fryst och färsk lax! Denna var 120392048023 ggr godare saftigare och bättre. Även om fryst lax också är bra!
 
 
Men man kan ju inte bara stoppa i sig en hel laxbit sådär utan tillbehör! Det är ju inte gott!
 
Så till detta hade jag kokt potatis, sallad, ärtor (<333333333) och lite kall sås! Plus olivolja med citronsmak. Asså. Hör ni eller det var så sjukt gott! Plus visst ser det mysigt ut när det är såhär många moment till maten och inte bara en skål liksom?
 
 
Mmmmmmmmm och det bästa av allt! Där är en portion kvar till ikväll! Så två portioner blev detta till mig, men om man hade varit två personer hade en laxfile kanske varit lite liten beroende på hur hungrig man är och hur stor mage man har. Så det får ni räkna ut själva hur mycket fisk ni behöver men oavsett vad: ni behöver den här fisken för att det var sååå gottt!!
 
Ja mums och just nu sitter jag med en kopp kaffe och har precis ätit lite chiapudding. Det är också jäkligt gott! Men går ju knappast att jämföra två så olika maträtter liksom... men fisken! Try it and you wont regret it (läs det på svengleska annars förlorar det effekt)!
Till top