Hallon- och lakritsbollar!

Som jag skrev så gjorde jag alltså dadelbollar igår med smak av hallon & lakrits. Typ den bästa kombon! De blev jättegoda och jag tänkte dela med mig av receptet. Det kommer från tidningen hembakat, som vanligt.
200g dadlar, färska och urkärnade
2 dl mandelmjöl
2½ dl havregryn
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1½ dl riven kokos
½ tsk flingsalt
100g hallon, frysta och tinade
lakritspulver att rulla bollarna i
Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare. Kör dem till en smet och blanda sedan ner alla övriga ingredienser utom hallonen. Mixa ihopa till en jämnsmet! Mosa hallonen och tillsätt dem. Om smeten är för lös kan du hälla i mer mandelmjöl. Rulla smeten till fina bollar och rulla dem sedan i lakritspulver! Förvara i kylen och ät med andakt. Typ :-)
Jag har för närvarande mina i frysen efter tips från mamsen. Klart man kan frysa bollarna! Då är det bara att ta upp en vid behov. Jättegoda blev dom och ett nyttigt fnt substitut när man är lite småsugen på något.. och försöker äta hälsosamt.
Idag bidde det ingen träning på morgonen för jag var.. jättetrött! Så det bidde nu på kvällen istället. Väl hemma möttes jag av en trött J efter första dagen på jobbet. Nawww.. Nu är vi två som jobbar och sliter. Känns ändå bra. Har haft en ganska dålig dag på jobbet idag så jag gick tidigare ihopp om att liksom avsluta dagen och börja på ny kula imorgon.. blä! Ibland blir man trött på saker o ting. Samtidigt: man kan tycka och tänka men inte alltid göra så mycket åt det. Acceptans är nyckelordet och då är det bra att bara inse när det är dags att ge upp, lämna och så är det ny dag imorgon :-)
Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft, hehe! Nu ska vi kolla på serie och gosa lite :-) Kanske äta en hallonboll eller två... :-)