J E N N I F E E R G E

PĂ„sk-kakor!🐣🐰

SmĂ„kakor ‱ Permalink ‱ 0

(null)Idag ska ni fĂ„ ett smarrigt recept pĂ„ söta pĂ„sk-kakor! Dessa godingarna bakade jag igĂ„r och dekorerade idag. Det Ă€r vĂ€l egentligen ett vanligt recept pĂ„ mördegskakor, men med lite kyckling och kanin-formar blir det finfina pĂ„sk-kakor! 😍 De Ă€r vĂ€ldigt lĂ€ttbakade, det enda du ska tĂ€nka pĂ„ Ă€r att degen behöver vila en stund i kylen (dĂ€rför gjorde jag min dagen innan,sĂ„ det gĂ„r absolut att förbereda degen!) plus att du kan behöva vĂ€rma upp den i handen lite nĂ€r den kommit direkt frĂ„n kylen, annars gĂ„r det inte att kavla. Och om den blir för mjuk eller för vĂ€larbetad fĂ„r du lĂ„ta den vila i kylen en stund igen, för att sedan prova pĂ„ att kavla ut den igen. 

Annars? Inga problem!

Till cirka 60 kakor behövs:

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

4 msk ljus sirap

5-7 dl vetemjöl (börja med lite och se om du behöver mer)

2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Till glasyren behöver du:

2 dl florsocker

Ca 3 tsk vatten

Ev. KaramellfÀrg för att fÄ fÀrg pÄ glasyren!

Börja med att vispa smör och socker poröst. TillsĂ€tt sedan sirap och rör om. Blanda det mesta av mjölet med vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Jag rekommenderar att börja med 5 dl mjöl. Sedan rör du ihop mjölblandningen med smöret tills det blir en smidig deg. Om degen Ă€r för kladdig kan du hĂ€lla i mer mjöl. TĂ€ck degen med plastfolie och lĂ„t stĂ„ i kylskĂ„pet i cirka 1 timme. 

Sedan Ă€r det dags att kavla ut och stansa ut dina figurer! Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stansa ut dina kakor. LĂ€gg dem pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper och grĂ€dde i ugnen 5-10 minuter. Passa pĂ„! Mina tog typ 6-7 minuter att bli klara. Första gĂ€nget hade jag inne i 10 minuter utan att passa pĂ„ dem och de brĂ€ndes.. sĂ„klart.. fick slĂ€nga dem. 😡 SĂ„ hĂ„ll koll!

(null)NÀr de Àr gyllenbruna Àr de klara och lÄt dem kallna helt innan du tar pÄ glasyr.

SjĂ€lvklart kan man ju hoppa över glasyren om man vill, men jag tycker det piffar upp lite nĂ€r man har sĂ„ hĂ€r söta former pĂ„ kakorna. Jag gjorde dĂ€rför tre olika sorters glasyr: en svart, en gul/orange och en röd. Roligt!  

För att göra glasyren blandar du bara ingredienserna till den. Om du vill ha olika fĂ€rger börjar du med att blanda florsocker med vatten, för att sedan hĂ€lla över lite glasyr i en annan skĂ„l. Glasyren ska vara ganska tjock i konsistensen. Om det Ă€r för lite glasyr Ă€r det bara att göra en sats till! 

Sen Ă€r det fritt fram att dekorera! Denna gĂ„ngen anvĂ€nde jag tandpetare för att fĂ„ smĂ„ linjer pĂ„ kakorna
 har provat med en mini-spritsare innan men det blev för pilligt, svĂ„rt och kladdigt. Tandpetare funkade helt okej! Har ni nĂ„got tips pĂ„ hur man pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt kan "rita" med glasyren pĂ„ kakorna? Jag tar tacksamt emot 😍

(null)NĂ€r glasyren stelnat Ă€r det bara att lĂ€gga ner kakorna i en kakburk! 

Dessa Ă€r supergoda! Prova vetjađŸ„°

Annars sĂ„ har jag lagt in sill idag och cyklat en massa! Först cyklade jag till affĂ€ren för de hade lite extrapris pĂ„ bra saker pĂ„ Coop denna vecka, bland annat vĂ€sterbottenost (!), lösgodis, jordgubbar och tomater (som tyvĂ€rr var slut - sĂ„klart
). Men Ă€ndĂ„! Först tĂ€nkte jag att det fick bli mitt trĂ€ningspass idag, att cykla till affĂ€ren, men jag fick blodad tand och cyklade vidare til gymmet senare pĂ„ eftermiddagen 😍 SĂ„ kul! Som jag skrev igĂ„r, jag har flyt med trĂ€ningen nu och Ă€ven lust! Skoj!!!đŸ€©

Men nu Ă€r jag och kroppen trött! Ska fixa lite te sen lĂ€sa lite bok i sĂ€ngen. KĂ€nns helt ok! Imorgon fĂ„r jag veta hur det gĂ„tt med min bil.. hoppas jag! Vi hörs dĂ„đŸš—

Om mig


Till bloggens startsida

Kategori

Arkiv