Godmorgonbullar!

I helgen gjorde jag ett par bullar som man i Rutiga bakboken valt att kalla för "Godmorgonbullar". Namnet kommer ifrån att bullarna kalljäser i kylen under natten för att sedan bakas av på morgonen till frukost. Perfekt va?!😍
Till 10-12 bullar behöver du:
1/4 paket jäst, cirka 12 gram
3 dl kallt vatten eller mjölk
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
Börja med att smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av vätskan. Tillsätt oljan, saltet, grahamsmjölet och ca 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig och knåda sen i resten av mjölet i degen på bakbänken.
Rulla sedan ut degen till en längd. Dela den i lika stora delar och forma till släta sprickfria bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och och låt jäsa i kylen eller på sval plats under natten!

Sen på morgonen tar du ut bullarna medans ugnen blir varm! Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med vatten innan de åker in och häll på vallmo- eller seamfrön om du vill, jag körde utan. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter! Låt svalna utan bakduk lite innan du äter..
Det var mycket smaskigt och lyxigt att få nybakta bullar till frukost!😍 Gillar kalljästa bullar just av den anledningen, plus att de brukar bli saftiga och goda.
Jag tror jag ska sätta en deg nu faktiskt! Jag jobbar eftermiddag imorgon så har gott om tid att baka av bullarna imrogon, kan ju vara en fin start på dagen😍
Hur har ni haft det idag? Min dag har varit bra! Jag har jobbat, handlat mat och promenixat! Plus pratat med Tilda i telefon i typ två timmar???😱 Det var inte planerat men väldigt kul.
Nä nu ska jag sätta degen! Vi hörs imorgon😘