Svalkande bebisglass!
I förra veckan provade jag att göra bebisglass till Carl! Eller, egentligen kan ju vem som helst äta den här glassen, men den är "bebis-approved" så att säga. Jag tyckte också det var gott! Receptet kommer från knatteplock (HÄR är originalreceptet), men jag gjorde en halv sats för att få 6 små glassar till min glassform. Jag har fått dessa glassformar av mamma men inte använt någon gång!!! Så det var väl ändå på tiden.
Till 6 små glassar behöver du:
½ burk kokosmjölk (2 dl)
1,25 dl mangobitar
½ mogen banan
Gör såhär:
Mixa allting i en mixer till en tjock och slät smet. Häll upp i formar, ställ in i frysen och låt stelna! När det är dags att äta kan man ta ut glassen lite i förväg så den smälter lite och blir lättare att ta ur formen.
Till vänster ser ni att jag fyllde mina formar ganska så väl och sedan stoppade jag ner lilla pinnen! Det enda "dåliga" med dessa formar är att pinnen är lite för lång för Carls mun, så han ska helst inte stoppa ner hela pinnen i halsen liksom. Men det löser man på vägen, man kan "skjuta upp" glassen lite när den smält ju så den kommer högre upp på pinnen.
Betyg på glassen då?!!!!!!!!!!
Jo den får nog 10/10! Carl gillade den jättemycket och satt och lapade i sig. Typ. Han blev så kladdig efteråt att han fick hoppa i badet 😁
Så mysigt med lite glass såhär i sommarvärmen, även till de allra minsta! Perfekt mellis eller som lite efterrätt efter maten. Prova!