J E N N I F E E R G E

Fisksallad!

Fisk, Glutenfri matlagning Permalink0
 
Idag kommer ett recept med fisk! Japp, det är inte varje dag ett sådant kommer upp här i bloggen och det beror mest på att fisk sällan är billigt. Jag köper nämligen bara kött och fisk när det är billigt av princip. Och än så länge har det gått bra!
 
Men men, så var torsken ändå ganska billig och jag ville prova ett recept så jag köpte det ändå. Receptet har jag hittat i en julbok av Ernst, men jag tycker man kan äta detta även när det inte är jul. Det är en fisksallad som är kall och väldigt god...!! Får nog göra den här igen känner jag :)
 
Du behöver:
400 g vit fisk
1 slanggurka (jag fuska och tog vanlig)
½ rödluk
1 knippe dill
2 dl vispgrädde
4 hårdkokta ägg
2 dl crème fraiche
salt
peppar
 
 
Börja med att koka fisken. På min paket stod det hur man kokade den om jag minns rätt så det var bara att följa instruktionerna. Kolla på ditt paket, och står det inget och du inte har någon aning: googla! Eller kolla i nån "basic" kokbok, om du har.
 
Låt sedan fisken svalna. När den svalnat skär du den i kuber.
 
 
Skala och skär gurkan i stavar. Skala och finhacka löken. Hacka dillen och vispa grädden.
 
Därefter är det dags att skala och hacka äggen - så koka dem samtidigt som du kokar fisken är mitt förslag!
 
 
Blanda alla ingredisner lite försiktigt i en bunke/skål/nånting!
 
Som ni ser så tog jag purjolök istället för rödlök - det var väldigt gott! Hade nämligen inte rödlök hemma..
 
 
Smaka av med salt och peppar!
 
Dekorera den sedan med extra dill och rödlök om du vill att det ska se extra fint ut :)
 
Jaa.. sen kan du äta den till typ.. potatis.. sallad.. på mackan.. ja.. lite överallt! Väldigt gott tycker jag i alla fall att den blev. Jag hade min i min margareteskål som ni ser och praktiskt nog har jag lock till dem. Så det var bara att ta av och på locket när det var dags att äta!
 
 

Lite visdomsord...

Tankar Permalink0
 
... från Little Jinder får vi ta del av idag! Alla gör ju slut nån gång! Eller? Joo...
 
Hur som helst! Idag var det en kort dag i skolan, bara 9-12. Åkte inom affären innan jag åkte hem och väl hemma så har jag haft lite spa för mina blommor. Japp tro det eller ej JAG HAR VÅRDAT DEM ÖMT idag och jädrar. Om de nu bestämmer sig för o dö om typ några dagar så kastar jag ut dem genom fönstret (för isåfall ska de ju ändå ut i soptunnan liksom).
 
Jag tog ner mina blommor från amplarna och det bara flög massa döda blad från dem. Jag tänkte: det är kört, rest in peace min älsklingsblomma som levt sen i somras.. tog bort alla döda bladen och VET NI VAD! Där finns minnsann några pinnar som lever i den och några blad. Det e snålt men det finns!! Lät den få bada lite i diskhon under rinnande vatten och den bara sög upp det SCHLURP och nu är jorden mysigt fuktig istället för saharaökentorr och jag känner att jag kanske ändå ska satsa på en karriär som blomstermakare men det heter det inte utan trädgårdsmästare menar jag såklart!
 
Sen övriga blommor som jag köpt, två ganska nyligen, ja de mådde minsann bra de också. Den ena behövde inte ens vatten!!! Då har man minsann skött sig. Och jag köpte en ny blomma idag med så nu har jag alla krukor fyllda utom en... 
 
Känns bra!
 
Med denna historien och med visdomsorden om att alla gör slut nån gång så säger jag godnatt!
 
Pözz.

Rågrussinbullar

Matbröd Permalink0
 
Hej bloggisar!
 
Såhär framåt söndagskvällen tänker jag bjuda på ett recept på ett par jääääättegoda bullar (så att ni vet vad ni ska göra imorgon!). De heter rågrussinbullar och är från Leila Lindholms bok "A piece of cake"!. De är enkla att göra och väldigt goda som sagt!
 
till ca 12 bullar
35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
 
 
Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkrydor. Värm sedan vätskan till fingerljummet, 37 grader.
 
Smula ner jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör därefter ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg!
 
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
 
 
Sätt ugnen på 225 grader!
 
Och nu när degen jäst färdigt är det dags att knåda den litta för att sedan dela den i 12 bitar och forma dessa bitar till små söta bollar!
 
Doppa bollarna i rågsikt innan du lägger dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
 
Låt sedan dina söta små bullar jäsa under bakduk i cirka 30 minuter till!
 
 
När de jäst färdigt gräddar du dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, i 225 grader alltså.
 
Därefter: NJUT!
 
Eller låt dem kanske svalna lite, men sen: ät ät ät ät ät.
 
Jättegoda tycker jag, särskilt med russinen i! :) :)
Till top