J E N N I F E E R G E

Gröna rummet

Dagar i bilder, Hus Permalink0
 Låt mig presentera: gröna rummet!! 

Var kommer namnet ifrån undrar ni? Jo men med gröna tapeter och grönt golv kändes det ganska självklart! 

Till vänster ser ni den gröna tapeten som varit där inne nu när vi flyttat in. Eftersom vi vill tapetsera om tänkte vi det var bäst och riva ner allt. Man vet ju aldrig vad som gömmer sig bakom.. kanske flera lager av tapet?? Och dåkänns  det bäst att ta bort tapeten istället för att bara tapetsera över.

Tapeten under satt rejält så vi fick ta vår nya bästis ångmaskinen och ånga ner tapeterna. Efter en stund kom det som troligen var den första tapeten fram: en redig 70-tals tapet, även den grön!! Blommig i grönt och blått. Rätt fräck men inget vi kommer behålla hehe!

(null)
Till vänster är alltså efter ångning, till höger innan.. Det tog sin lilla tid för ångmaskinen att bli varm men när den väl var varm blev den sketavarm! Man fick va försiktig så det inte droppar varmt vatten på fossingarna..

Det blev alldeles immigt på fönsterrutan och det luktade sååå äckligt när vi ångade ner tapeterna.. en doft av gammal tapet och tapetlim.. örk!!

(null)
Nu i helgen har vi satt upp renoveringstapet! Hejdå gamla blom-tapeten! 

Det blev jättebra och vi hade sånt flyt?? Vi gjorde en hel vägg på typ 1 timme! Så hela rummet tapetserade vi på lördagen, men var ganska döda efteråt. Väggen med snedtak lämnar vi utan tapet eftersom där ska vara en fondvägg. 

Igår blev det rusta tajm där vi köpte tapet, golv och färg 🥵 ja vi köpte hur myclet som helst och blev lite ruinerade kändes det som men nu är vi redo för nästa steg: målning! Tjiho! Det är synd jag är så trött om kvällarna efter jobbet bara.. annars hade man kanske gjort lite mer om vardagarna men men.. det blir klart någon gång 😁

Imorse blev det gym innan hemmajobb och under kvällen en Zazzepromenad med pappa! En rolig dag hemma idag faktiskt så det känns som en bra start på veckan. Hoppas ni också haft en bra dag! Och så kan vi väl hoppas på att vi fortsatt har bra flyt med att fixa gröna rummet! 

Till top