J E N N I F E E R G E

Lång hemma-måndag

Dagar i bilder Permalink0
Dagarna blir så mycket längre när man jobbar hemma! På gott och ont. Arbetsdagen kan kännas evighetslång vissa stunder.. men det positiva är att kvällarna blir långa! Det märks extra tydligt eftersom jag inte behöver vänta 40 minuter innan jag är hemma från jobbet. Jag pendlar orimligt långt varje dag känns det som, när man tänker efter. Det är nästan 1,5 h om dagen och typ 10 mil! Usch.
 
Extra skönt att slippa pendlingen morgnar som denna: där det låg lite snörester kvar från igår. Så charmigt när det lägger sig på taken här.. jag var tvungen att gå ut i foppatofflor och pyjamas imorse och fota innan den smälte bort. Tycker husen är så gulliga här i vårt kvarter med sina grindar och stengångar. Trivs så bra :-)
 
Med amibtioner att gå upp tidigt så vaknade jag fem i åtta... det gick inte så bra att gå upp i tid det vill säga, men dagen blev bra och lång ändå!
 
Imorse kände jag mig lite halvkass, både snorig och lite hostig. Jag resonerade med mig själv: skulle jag verkligen träna ett HIIT-pass på lunchen eller kanske gå en promenix istället? Men ju närmare vi kom lunchen desto bättre kändes det i kroppen och till slut bestämde jag mig för en joggingrunda :-)
 
Det gick riktigt bra idag! Bättre tempo än förra gången, lättare att komma in i andra andningen och ett bättre mindset. Dessutom bättre musik med Miley Cyrus nya skiva hehe... :-) så 40 minuters tur blev det. Jag vet inte varför, men jag tycker det är mycket skönare att springa i kyla än i värme?? Det är så skönt med den friska luften i näsan och att liksom värma upp kroppen inifrån. Men när jag springer så har jag dubbla tights, dubbla strumpor, 1 långärmad tröja, 1 hoodie och 1 skaljacka. Plus vantar! Det är alldeles lagom både i början och slutet av rundan. Konsten är att klä sig så man inte fryser i början, men inte så att man svettas ihjäl och måste klä av sig massa sen när man fått upp värmen och farten.
 
Till lunch gjorde jag äntligen spaghettipumpa i ugn! Denna pumpa fick jag av mamsen efter att hon och daddan besökt en gårdsbutik långt neråt i Skåne någonstans. Jag vet inte riktigt varför jag inte blev färdig till att göra den?? Det var löjligt enkelt och blev väldigt gott! Jag gjorde kikärtsbiffar till och stekte svamp. Perfekt att göra allt sånt som Joel inte tycker om när han inte är hemma och ändå inte ska äta :-)
 
Så efter en produktiv lunch och arbetsdag orkade jag inte göra någon middag.. så vi delade på en korva-gröt och åt med sylt o kanel. Nam nam. Blev oerhört besviken över att Joel inte köpte med sig en glögg hem?? Vill dricka det varje kväll! Alltså: alkoholfri glögg. För att förtydliga!!!
 
Vi har nu sett klart "Vargen kommer" på svt och åh så bra den var :-) Nu har jag börjat kolla på i vår herres hage och den är sååå mysig! Finns också på svt för den som vill. Men nu blir det nog lite läsande innan ögonen blir för trötta..då kanske jag kollar lite på serie.. sen läggdags..
 
Lång arbetsdag imrogon på plats i Båstad så det är bara bra om jag somnar i tid idag! Imorgon är det första december: whaa! Hade mix megapol på i förmiddags när jag jobbade och de spelar ju bara julmusik. Trots det lyckas de blanda jullåtarna på ett bra sätt?? Me likey!
 
Kram på er.
 
 
 
 
 
Till top