J E N N I F E E R G E

Mousakka

Glutenfri matlagning, Gratänger, Köttfärs Permalink0
 
Ikväll tänkte jag ge er receptet på något riktigt mumsigt som jag har lagat för läääänge läääängesen. Receptet ligger till och med redan uppe på bloggen, HÄR ligger det, diskret ihopblandat med bilden...
 
Så nu tänkte jag publicera det i sin hela form istället!
 
Du behöver
2 st auberginer
½ citron
1 gul lök
500 g köttfärs
2 st tomater
2½ msk tomatpuré
1½ msk smör
1½ dl mjölk
1 1/3 msk vetemjöl/kan ersättas med maizena för att få den glutenfri
1 äggula
100 g ost
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Muskot
Kanel
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Därefter skalar du auberginerna och skär dem i tunna skivor. Pressa över citronen på skivorna, en och en. Citronen gör att skivorna inte mörknar!
 
Varva sen skivorna med salt i ett durkslag, täck med en tallrik och låt stå svalt i 30 min. Detta för att auberginerna ska hinna vätska ur sig.
 
 
Skala sen och skiva löken. Bryn den lite i matolja.
 
 
Tillsätt köttet och bryn det på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt, peppar samt rikligt med malen kanel...
 
 
När köttet är brynt och vätskan har avdunstat så tillsätter du tomaterna och tomatpurén under omrörning. Jag hade ingen tomatpuré så jag chansade med krossade tomater - det gick alldeles utmärkt!
 
Låt detta sjuda utan lock på medelvärme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
 
 
Därefter är det dags att fixa med auberginen. Skölj skivorna och torka av dem på papper. Hetta upp 2 msk olivolja istekpannan och stek tills de är guldgula. Låt rinna av på papper igen.
 
 
Nu ska vi göra lite bechamelsås!
 
Börja med att smälta smöret i en kastrull på medelvärme. Ta kastrullen från spisen och rör i mjölet/maizenA. Späd med mjölken och öka värmen så att såsen kokar upp.
 
Ta sen kastrullen från spisen och ställ att svalna lite.
 
Varva sen aubergineskivor med köttröra i en ugnsfast form. Riv osten och vispa ner tillsammans med äggulan i såsen. Häll såsen över auberginerna och köttet.
 
Servera med en sallad och gratinera moussakan i 25-30 minuter!
 
Det är lite jobb bakom en moussakka men det blir väldigt gott, tycker jag! :)

Leopardnaglar!

Naglar Permalink0
 
Jaaa jag och mina naglar alltså... inför förra veckans utgång på Yaki-Da valde jag att ha lite leopardnaglar.. det passade liksom min outfit perfekt tyckte jag!
 
Jag är själv väldigt nöjd med resultatet och det är inte alls svårt. Bara att dutta på lite färg och sen lite svart runt omkring och vips så blir det lite leopardigt! Givetvis behöver jag öva upp min färdighet lite granna men dethär var väl ett helt ok första försök tycker jag... :)
 
 
Jag gillar verkligen att fläckarna går i koppar och guld.. i löööv koppar och guld... heheh..
 
Och det roliga med leoparddesign är att man kan vareira den i all oändlighet - små prickar, stora, med färg, utan färg, olika färg, på nude bas eller vad som helst!
 
Nu tänkte jag, efter att ha läst en massa i civilrättsboken antingen pussla, måla i min målarbok eller lägga mig i sängen. Vi får se vad det blir men mer juridik orkar jag inte läsa om idag i alla fall.. även om det är roligt.
 
Imorgon blir det föreläsning från 9-16 med en timmes lunch däremellan! En lång dag som belönas med lite ledighet på onsdag :)
 
Kram!

Söta burkar och smoothiesar

Dagar i bilder, Inredning Permalink0
 
Förra veckan fick jag ett litet ryck och möblerade om pyttelite i köket. Det finns liksom inte så många ytor att möblera på men jag har varit så irriterad på hur det har sett ut innan att jag nu ÄNTLIGEN gjorde något åt det. Jag passade på att städa skafferiet också så nu hittar man verkligen där inne.
 
Hursomhelst så plockade jag undan den fula knivhållarklumpen. Minns inte vad det heter. Men den var störig plus jag använder bara 2 knivar så det behövdes liksom ingen sådan. Och så plockade jag undan salt- och pepparkvarnarna.. istället tog jag fram en mixer så att jag kan börja dricka massa smoothies (något jag också har gjort trots att jag upptäckte att mixern låter som in i bomben när man använder den ehum haha!!)
 
Tog även fram lite andra söta burkar såsom mina teburkar och en kakburk. Nu ser det mycket trevligare ut på min lilla köksbänk :) :)
 
 
Och här är en smoothie som jag gjort... mmm... de hade erbjudande på frysta bär åp ICA i förra veckan så jag köpte ett paket med blåbär och ett paket med hallon. Har druckit några stycken blåbärssmoothisar och gud vad gott det är att bara ha blåbär i.. mummsss.. dessutom gör jag smoothisen på världens bästa smoothieyoghurt (eller typ världens bästa yoghurt överhuvudtaget) - Arlas milda grekiska yoghurt! Den som är på kartong med 6% fett och som är lite dyrare men som är värd varenda krona... mumms..
 
Det blir riktigt krämigt och gott! Och om den blir för sur så sötar jag bara den med lite flytaned honung :) och för att få lite utfyllnad brukar jag köra i en halv eller en hel banan. Mums säger jag!!
 
Något annat som är mums är dagens middag - pulled pork!! Äntligen har jag provat på att laga det själv och jag ser verkligen fram emot resultatet. Det luktar åtminstone gott.. men känner att jag vill vänta liiiite till bara så att det blir extra extra mört... mums mums mums!
Till top