J E N N I F E E R G E

Veckan som gått

Dagar i bilder, Underbara dagar Permalink1
(null)
God söndagskväll på er! Det har gått långt mellan blogginläggen nu - men jag tänkte vi gör en lång summering av veckan som gått.
 
I måndags fick jag äntligen till min nya tjänstelegitimation! Man blir alltid lika fin (?) på sådana bilder. Typiskt nog hade jag håret uppsatt så det blev väldigt mycket ansikte på det lilla fotot. Men men! Nu kan jag legitimera mig i alla fall och det känns bra. Måndagsförmiddagen var händelserik, men på eftermiddagen hade jag det lugnt och skönt. Det är bra när man får in båda delarna på dagen: balans ni vet.. :)
 
Jag har under hela veckan och ännu längre tillbaka nördat coin master. Jag trodde inte jag skulle fastna för det när Joel visade mig det men nu när han har slutat spela så är jag kvar där inne och spinnar! Det är ganska meningslöst, men löjligt tillfredsställande när pengarna flyger eller när man attackerar varandra (hehehehehehe Emmy 3:))) ) Om ni vill ha ett roligt tidsfördriv så prova ladda hem det till telefonen!
 
(null)
På tisdagen jobbade jag hemma som vanligt! När jag jobbar hemifrån försöker jag laga lite roligare mat än vanlig vardagsmat - eftersom jag har mer tid till det. Så denna tisdagen gjorde jag revben som jag hade förkokat under dagen :-) De blev riktigt goda och inte alls torra, vilket mina revben blev sist jag gjorde det för typ 2 år sedan eller något... det går långt mellan varven men när man misslyckas med något som tar så lång tid tappar man självförtroendet lite.. :-) Denna tisdagen tror jag att jag ska laga pulled pork. Också perfekt jobba-hemma mat!
 
För att förtydliga vill jag ju SÅKLART säga att jag inte ägnar hela arbetsdagen åt att laga mat. Men jag kanske förbereder på lunchen eller tar en liten rast för att fixa med något i köket. Ni fattar, hoppas jag!
 
Och i torsdags tog jag mig en springetur i det fina vädret. Det var ju så varmt och skönt att jag kunde springa i endast ett (!!!) par byxor. OHlala! Under vårjackan hade jag en långärmad - och det var lagom. Det kändes verkigen så mycket lättare, även om tempot inte var mycket snabbare. Fortfarande har jag lite känning i typ baksida häl, vid hälsenan? Vet inte? Men tror jag är stel i dem, ni som varit med under alla år vet att jag brukade få ont i anklarna när jag sprang förr. Det får jag inte på samma sätt längre, men jag känner mig som sagt stel i hälsenan, om det nu är den som sitter där bak ovanför hälen.
 
Men! Så skönt det var med springeturen!
 
(null)
Jag jobbade även hemma på fredagen och då satt jag mest och skrev bortsett från några telefonsamtal. Det blev lite knasigt i hjärnan på ett sätt av att ha jobbat hemma både torsdag och fredag - för det var liksom inte riktigt lika skönt att vara hemma för det hade jag ju varit hela tiden?!! Så igår var jag lagom rabiat och irriterad på hemmet, särskilt på det URFULA köket. Usch vad jag kräktes på det (inombords alltså). Idag känns det rätt okej.
 
För att ändå få in lite helgkänsla så, efter en hel hemmadag i fredags, sminkade jag mig med min älskade färgglada ögonskugga :-) Det blev gult och oranget på ögonen. Vad tykcs? Tycker ni det är för mycket färg eller är det effektfullt?
 
I hopp om att lindra min eländighet igår så sminkade jag mig då också, fastän jag var läbbig i övrigt (mitt hår stod för sig själv så smutsigt det var). Det lindrade inte mycket, men jag blev rätt nöjd med resultatet! Igår övade jag på att göra vingad eyeliner och lägga lite brun/röd/rostig sotning. Kul! Jag är absolut ingen expert på smink men jag tycker det är så roligt och experimenterar gärna!
 
Men Joel hade gott tålamod med mig igår, trots min förbannade eländighet. Efter många om och men tog vi oss ett ryck i trädgården där Joel tvättade fönsterna på utsidan och jag fixade i rabatterna. Jag tog bort mina stendöda växter i krukor där ute och klippte ner lite buskar. Vi räfsade undan lite löv och så får vi väl se vad som kommer upp i rabatten i takt med att det blir varmare.. :-) Vi vill inte dra upp för mycket förrän vi vet vad som gömmer sig där. Det kanske är något jättefint?!
 
Det har redan nu poppat upp några snödroppar. Jättemysigt! Jag längtar tills man kan planera penséer i kruka och göra fina arrangemang :-) Otroligt nog lever mina blommor ute bättre än de där inne. Trots att jag saknar gröna fingrar kämpar jag på med mina växter! Det är ju så trevligt :-)
 
(null)
Det blev mello-kväll igår och mitt dåliga humör försvann (TROTS ATT VI ÅT KORV MED BRÖD TILL MIDDAG EN LÖRDAGSKVÄLL). Asså vem gör det ens. Det är Joels favvorätt. Förlåt Joel nu outar jag dig för alla på bloggen MEN ASSÅ SÅ GOTT ÄR DET INTE?! Nåväl. Jag var trots detta (!!!!!!!!) på gott humör och vi dansade rundor lite till sannex fula dåliga låt och fnissade åt erics saades outfit. Men kul att det är mellofinal nästa vecka ju?! Så fort det gått!
 
Och hallå hur galna var inte Pernilla och Per då?? Jag vill ha en show bara med dem! Helst nu!
 
Idag har vi städat varsin våning och det blev så fint så fint så här hemma. Jag promenixade med Zazze i solen och hämtade paket med lite förnödenheter på ica nära. Jag är så sugen på vårkläder nu och packade till och med undan min vinterjacka idag! Men fick lite smäll på fingrarna för det - tydligen ska det bli minus i veckan igen... hm... jag vill ha vår!!!
 
I ren protest har jag därför målat mina naglar ljusgula (ohh så vårigt) och tagit fram en ljusgrön vårig kofta att ha på mig imrogon (oohhh) med strumpbyxor och kjol till (ohhh). Heja heja. Hoppas jag inte kommer frysa ihjäl bara...
 
Två besök är inbokade under arbetsdagen imorgon men det känns lagom! Är rätt skönt att ha måndagen som en dag då man är på plats på jobbet för då känner man tydligt bryt mot helgen, att nu är det jobbevecka igen. Sen är man hemma på tisdagen och kan laga goemat. Jag gillar det här! Även om det är knasiga tider och tråkigt att man inte kan vara alla kolleger på plats samtidigt och umgås på till exempel personalmöten.. men men. Låt oss hoppas att smittspridnignen är påväg ner!
 
Hur har er vecka varit? Tell me!
Till top