J E N N I F E E R G E

Ett litet mirakel..

Tankar, Underbara dagar Permalink0
 .. växer i min mage! Är det inte helt galet? I sommar blir jag och Joel föräldrar till en liten bebis ❤
 
På bilden här ovan är var bebisen 12 veckor, det var den 10 januari som vi var på vårt andra ultraljud och kollade hur den mådde. Jag har nämligen varit på ett tidigt ultraljud också i vecka 8 (eller var det 7?) och kollade att graviditeten var i livmodern och inte något utomkvedshavandeskap. Redan då fick jag se hjärtslag också!❤
 
Men nu i fredags var vi på ett tredje ultraljud,så kallat rutinultraljud eller RUL och kollade hur bebisen har växt sen sist och att den har utvecklat sina kroppsdelar och organ som den ska. Och allting såg så fint ut!
 
Jag tänker jag kan berätta lite mer om graviditeten i ett annat inlägg och vägen dit om det är någon som är intresserad.. annars får man scrolla ner!
 
Så i lördags bjöd vi in våra föräldrar på lite fika för att prata mer om bebisen och framför allt berätta om det är en pojke eller flicka vi väntar! Inte för att det spelar någon roll vilket kön, jag är glad vilket som, så ville vi ändå veta vad för kön. Det är ju roligt! Tycker vi.
 
Jag bakade blåbärsgrottor och muffins! Först gjorde jag grottorna glutenfria och alltså... de blev så dåliga...!! Blev så arg på receptet som alltså finns i Camilla Hamids gula bok så jag googlade upp det på hennes blogg.. och där var det fler kommentarer som skrev att exakt samma sak hänt dem: ett kakorna bara flytit ut i ugnen och blivit helkonstiga. "Lägg bollarna i en pappersform" svarade bloggerskan men itne fasen blev det bättre kan jag meddela alla er nyfikna. Kommer aldrig någonsin baka glutenfria syltgrottor igen från hennes recept!! MOPP!!!!!!!!
 
Det blev därför vanliga, icke-glutenfria, grottor som serverades efter hennes recept och de är ju dö-goda. Sen som sagt blev det muffinsar med smörkräm på.
 
Inuti muffinsarna hade vi spritsat ner färgad smörkräm som avslöjade kön på bebisen.. rosa för flicka och blå för pojke.. (väldigt köns-stereotypt jag vet men det var ju lättast så!)
 
Tada!!!
 
Smörkrämen inuti var alltså blå - det är en liten pojke vi väntar ❤❤❤
 
Ser framemot detta så mycket och hade såklart blivit glad om det varit en flicka också. I fredags efter att vi varit på ultraljud köpte vi våra första bebiskläder och en liten snutte till honom. Så mycket fint det finns alltså!!! Man vill ju köpa allt (typ??). Men detä r minsann rätt dyrt med tnake på hur lite tyg det egentligen går åt till en storlek 56 typ..
 
Så denna bild lade vi ut häromdagen för att göra graviditeten offentligt. Jag har medvetet väntat länge eftersom jag varit lite orolig för hur det ska gå. Men nu vill jag inte vänta längre. Man måste få glädjas också ju 😍 Dessutom börjar det bli lite svårt att dölja nu! Visst, man kan väl tänka sig att jag bara blivit lite tjock om magen men nu tycker jag nog det är ganska tydligt att där är något som växer där inne..
 
Och ultraljudsbilderna på bilden här ovan är allts åalldlees färska, från i fredags! Så häftigt! Vi såg hjärtat som tickade, benen, fossingarna, händer.. ja allt som barnmorskan skulle kolla på. Men i böjan låg han ihopkrupen i ett hörn av magen och vägrade flyttade på sig trots att vi boffade på honom och skakade magen..
 
Jag fick helt enkelt upp och stå lite, sätta mig på huk en stund och sen snabbt upp och skaka på magen innan jag satte mig ner igen... och efter denna lilla övning flyttade han sig sakteligen så att barnmorskan kunde titta på allt.
 
Vi är så glada och tacksamma och jag tycker fortfarande det är lite läskigt och tänker oj oj kommer allting gå bra men det får man ju bara hoppas på..! Imorgon ska jag ta lite sköldkörtelprover på vårdcentralen för att se så allt ser normalt ut men med tanke på att bebisen utvecklats fint borde det inte vara några bekymmer 😍
 
Framöver lär det bli en del bebis och gravidsnack här alltså! Så kul det kommer bli! ❤
 
 
 
Till top