Potatissallad med vinägrettsås

Häromdagen gjorde jag potatissallad av några överblivna kokta potatisar. Istället för att göra den vanliga potatissalladen med yoghurt, senap och majonnäs testade jag en ny ur en av mina kokböcker.. den enda som vi redan hade alla ingredienser till
:)
Du behöver:
8-10 kalla, kokta potatisar
Inlagda rödbetor
1 gul lök
Ättiksgurka

Skär potatisen i skivor eller i små tärningar. Tärna rödbetor, lök och gurka. Ta så mycket rödbetor och saltgurka som du tycker är lagom. Varva sedan de olika ingredienserna i en skål.

Därefter är det dags att göra själva såsen.
Du behöver:
2 msk vinäger
2 msk vinäger
1 msk fransk senap (jag tog vanlig för vi hade ingen annan!)
½ tsk salt
1 krm peppar
3 msk olja
1 msk vatten
Blanda ingredienserna till såsen och häll den över salladen. Låt potatissaladen stå kallt en stund innan servering..
Sedan är det bara att servera med vad man känner för.. vi åt grillad entrecôte till..
Mitt betyg för denna potatissallad är att den vanliga potatissalladen jag brukar göra är myyycket godare.. men mamma gillade denna så det är olika uppfatting! Kanske tur att vi tycker olika faktiskt.. hade ju inte funnit så mycket mat att
laga annars :)